miercuri, 28 ianuarie 2015
Cel mai uşor chec pufos
Ingrediente :
5 ouă, un pahar de 250 de grame de zahăr, 5 linguri de apă, 1 pahar de 250 de
grame de făină (cu vârf), 1 liguriţă cacao şi mirodenii (1 pachet zahăr vanilat
şi 1 linguriţă esenţă de rom), 1 praf de sare.
Preparare :
Se separă
albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile, în care am pus praful de sare, se bat cu
mixerul până devin tari. Apoi, treptat, se pune tot zahărul peste albuşuri. Gălbenuşurile
se amestecă (cu lingura), adăugând cele 5 linguri de apă treptat. Ele se adaugă
la albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşor de sus în jos, ca să nu se
piardă aerul din albuşuri. Apoi se adaugă făina turnată în ploaie. Se toarnă
trei sferturi din compoziţie în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se
poate folosi şi hârtia de copt. În sfertul de compoziţie rămas se adaugă
cacaoa. Se amestecă puţin şi se toarnă pe toată suprafaţa checului deja turnat
în tavă. Se coace la foc potrivit 20.30 de minute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu