marți, 13 mai 2014
Asta trebuie să consumaţi pentru a accelera arderea grăsimilor
Medicul dietetician
suedez Maria Falk afirmă că pentru un bun metabolism este nevoie de un adevărat
combustibil pentru a arde grăsimile.
Acest combustibil trebuie să constea din carbohidraţi şi grăsime, dar este
nevoie şi de vitamine şi
minerale. Aceasta explică faptul că arderea de grăsimi
scade dacă nu mâncăm destulă grăsime.
Chiar dacă modul de
procesare a grăsimii este diferit pentru fiecare individ în parte, orice organism
indiferent de vârstă poate învăţa să folosească grăsimea mai des drept sursă de
denergie. Secretul este activitatea fizică.
O persoană care nu
face mişcare arde mai mulţi carbohidraţi decât grăsime deoarece această formă
de energie este cea mai uşor de accesat. Dacă fecem mişcare în mod regulat,
atunci organismul este stimulat să ardă grăsime. Cei care fac foarte multă
mişcare au o ardere a grăsimii mai puternică chiar şi atunci când se relaxează.
Respectarea meselor şi variarea felurilor de mâncare este de asemenea un bun
mod de a determina organismul să păstreze o ardere a grăsimilor stabilă.
Metabolisul este
definit drept totalitatea reacţiilor biochimice care au loc în mod regulat în
organsim. Toate reacţiile se influenţează reciproc şi sunt reglate în funcţie
de mâncarea pe care o consumăm.
Asta trebuie
consumat pentru o ardere a grăsimillor eficientă:
1. Peşte
Peştele conţine
acizi graşi de tip omega-3 pe care organismul nostru nu îi poate produce de
unul singur. Aceştia sunt
deosebit de importanţi pentru noi deoarece ajută la procesul de ardere a
grăsimilor.
Somonul, macroul şi
păstrăvul sunt nişte exemple bune de peşti care conţin acizi graşi de tip
omega-3.
2. Kiwi
Micuţul fruct păros
este o adevărată bombă de vitamina c, fiind singurul fruct care vă poate
conferi doza zilnică necesară de vitamina C. Cercetătorii de la universitatea
de stat din Arizona au putut constata acum câţiva ani că cei care consumă doza
zilnică necesară de vitamina C obţin cu 30 la sută mai multă energie în urma
exerciţiilor fizice decât cei care consumă prea puţină vitamină C.
3. Ouăle
Kolinul este un
aminoacid înrudit cu vitamina B care este necesar pentru memorie şi pentru
obţinerea de energie din grăsime. Gălbenuşul
este una dintre cele mai bogate surse de kolin. Un studiu american a demonstrat
că koleinul îi poate ajuta pe cei care suferă de supraponderabilitate să
slăbească.
4. Soia
Sistemul nostru
digestiv are mai mult de lucru atunci când are de-a face cu alimente bogate în
proteine. Comparată cu grăsimea şi carbohidraţii, proteina este cea care
solicită cel mai mult organismul pentru a putea fi descompusă. Carnea conţine
fără îndoială multe proteine, dar şi multă grăsime. Proteina pură se găseşte în
schimb în boabele de soia, care conţin o cantitate redusă de grăsime.
5. Uleiul de
măsline
În uleiul de
măsline se găseşte grăsime care poate stimula arderea de grăsimi în organism la
fel ca şi grăsimea întâlnită la peşte. Pe lângă aceasta, un studiu suedez
indică faptul că grpsimea din uleiul de măsline poate evita depunerea de
grăsime pe ficat.
6. Scorţişoara
Câteva grame de scorţişoară
pe zi păstrează glicemia la un nivel stabil, asta indică un studiu realizat de
către suedezi acum câţiva ani. Scorţişoara creşte efectul insulinei din
organsim, iar cu cât este secretată mai puţină insulină, cu atât mai puţină
grăsime este preluată de către celulele noastre grase.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu