Wisconsin a permis punerea în evidenţă a unei enzime, SIRT1, un fel de întrerupător molecular pus pe poziţia "on", care poate fi implicat în efectele benefice ale unei alimentăţii hipocalorice. Cercetătorii au studiat şoareci modificaţi genetic cu scopul de a prezenta rapid schimbări cerebrale caracteristice ale neurodegerescenţei legată de vârstă. S-au format trei grupuri de şoareci. Primii continuau să mănânce normal, a doua ingera porţii reduse (de 30 %), iar al treilea avea regim normal dar primea o moleculă care activa faimoasa enzimă SIRT1. apoi, toţi şoarecii au fost supuşi la teste trei luni mai târziu. Rezultat : şoarecii puşi la dietă au obţinut rezultate mai bune decât cei care au mâncat normal. Şi cei la care s-a activat enzima SIRT1 au obţinut aceleaşi rezultate precum cei raţionali. Aceasta arată binefacerile metodei asupra menţinerii facultăţilor cognitive şi activităţii neuronilor.
luni, 3 iunie 2013
Mâncaţi mai puţin ca să trăiţi mai mult
Um
regim alimentar sărac în calorii ameliorează performanţele intelectuale la
şoareci. Legătura dintre numărul de calorii ingerate în timpul meselor şi
longevitate este o temă de discuţie de mult timp. Explicaţia acestui fapt rămâne
misterioasă. Totuşi, consecinţele asupra sănătăţii ale unei alimentaţii prea
bogate şi destul de diversificată, care poate duce la numeroase boli, sunt
cunoscute.
Cercetătorii încearcă să afle acum de ce se întâmplă acest lucru. Un
studiu realizat de Universitatea din
Wisconsin a permis punerea în evidenţă a unei enzime, SIRT1, un fel de întrerupător molecular pus pe poziţia "on", care poate fi implicat în efectele benefice ale unei alimentăţii hipocalorice. Cercetătorii au studiat şoareci modificaţi genetic cu scopul de a prezenta rapid schimbări cerebrale caracteristice ale neurodegerescenţei legată de vârstă. S-au format trei grupuri de şoareci. Primii continuau să mănânce normal, a doua ingera porţii reduse (de 30 %), iar al treilea avea regim normal dar primea o moleculă care activa faimoasa enzimă SIRT1. apoi, toţi şoarecii au fost supuşi la teste trei luni mai târziu. Rezultat : şoarecii puşi la dietă au obţinut rezultate mai bune decât cei care au mâncat normal. Şi cei la care s-a activat enzima SIRT1 au obţinut aceleaşi rezultate precum cei raţionali. Aceasta arată binefacerile metodei asupra menţinerii facultăţilor cognitive şi activităţii neuronilor.
Wisconsin a permis punerea în evidenţă a unei enzime, SIRT1, un fel de întrerupător molecular pus pe poziţia "on", care poate fi implicat în efectele benefice ale unei alimentăţii hipocalorice. Cercetătorii au studiat şoareci modificaţi genetic cu scopul de a prezenta rapid schimbări cerebrale caracteristice ale neurodegerescenţei legată de vârstă. S-au format trei grupuri de şoareci. Primii continuau să mănânce normal, a doua ingera porţii reduse (de 30 %), iar al treilea avea regim normal dar primea o moleculă care activa faimoasa enzimă SIRT1. apoi, toţi şoarecii au fost supuşi la teste trei luni mai târziu. Rezultat : şoarecii puşi la dietă au obţinut rezultate mai bune decât cei care au mâncat normal. Şi cei la care s-a activat enzima SIRT1 au obţinut aceleaşi rezultate precum cei raţionali. Aceasta arată binefacerile metodei asupra menţinerii facultăţilor cognitive şi activităţii neuronilor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu