joi, 6 iunie 2013
Ghimbirul, un miracol nebănuit
Ghimbirul este socotit un aliment miracol, cu numeroase virtuţi asupra
organismului. Se vorbeşte despre el în vechi scrieri indiene de peste trei mii
de ani.
La acea vreme, se adminstra împotriva astmului şi a hemoroizilor. Astăzi
s-a dovedit într-adevăr că este o plantă miraculoasă, care conţine nu mai puţin
de 40 de compuşi antioxidanţi, dintre care unii sunt rezistenţi la temperaturi
înalte. Ghimbirul ne ajută să luptăm împotriva radicalilor liberi implicaţi în
boli cardiovasculare şi cancere. Asociindu-l cu usturoi şi ceapă, virtuţile
sale intră în sinergie şi se accentuează. Chinezii folosesc ghimbirul
împotriva stărilor de vomă şi a răului de mişcare. Este de asemenea foarte bun
pentru probleme digestive, stimulând secreţia de bilă, activitatea enzimelor
digestive şi permiţând accelerarea procesului de digestie. De asemenea este un
foarte bun antiimflamator, putând fi folosit în cazul unor tulburări
inflamatorii cronice, cum ar fi artrita. Nu pot fi uitate nici virtuţile sale
afrodisiace, fiind utilizat mult în istorie în acest scop. Activează circulaţia
sanguină, protejează mucoasa gastrică, scade colesterolul rău, luptă împotriva
insuficienţei pancreatice şi împotriva răcelii şi a gripei. Este un aliment
stimulant şi energizant care încălzeşte şi activează funcţiile organismului.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu