vineri, 31 august 2012
Secretele marilor bucătari pentru a găti sănătos
Pentru
a păstra vitaminele legumelor, spălaţi-le şi scurgeţi-le bine, curăţaţi-le
exact înainte de a le consuma. Evitaţi prepararea în volum mare de apă, la
temperaturi prea mari sau pe durate prea
mari. Îndepărtaţi grăsimea cărnii în timpul preparării. Lăsaţi la rece mâncare,
grăsimea iese la suprafaţă şi se îndepărtează mai uşor. Mai puţină sare în
farfurie înseamnă mai puţine boli. Mâncărurile marinate cu busuioc, rozmarin,
curry, ulei de măsline, cimbru, foi de dafin şi suc de lămâie sunt delicioase
şi fără sare. Pentru ca mâncărurile cu carne să fie mai sănătoase, tăiaţi
carnea în felii mai subţiri înainte de a o prepara. Pentru ca alimentele să nu
fie cancerigene, trebuie să fie preparate la temperaturi care să nu depăşească 180
°C. Şi, atenţie la zahăr, să nu fie consumat în mari cantităţi !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu