joi, 5 iulie 2012
Superalimentele care vă fac sănătoşi şi puternici
Pepenele verde ţine cancerul departe, susţine ziarul
american “Huffington Post”
Este iulie! Nu rataţi ocazia să
mâncaţi fructe şi legume care vă aduc imense beneficii pentru sănătatea
trupului. Preferaţi-le pe cele de culoare roşie, albă, albastră.
Pepenele roşu
Dulce şi zemos, pepenele verde
este bogat în licopen, un antioxidant care ne protejează împotriva cancerului
şi a problemelor de inimă, fac tenul mai frumos.
Roşiile
Ca şi pepenele roşu, roşiile sunt
bogate în licopen. De altfel, toate fructele şi legumele roşii conţin pigmenţi
cu proprietăţi antioxidante. Roşiile sunt totodată o importantă sursă de
vitamina E.
Căpşunele
Căpşunele pot fi mici, dar sunt o
veritabilă putere pentru nutriţie. Fac parte din topul celor 20 de fructe cu
capacitate antioxidantă, surse bune de magneziu şi potasiu, vitamina C.
Zmeura
Zmeura este o sursă bună de
vitamina K şi magneziu, dau saţietate, de aceea sunt de mare ajutor în curele
de slăbire.
Usturoiul
Usturoiul este printre puţinele resurse naturale care conţin substanţe
chimice care ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi relaxarea vaselor
de sânge. Asta înseamnă că reduce semnificativ riscul de boli de inimă.
Piersicile
Piersicile sunt bogate în fibre şi viatmina C.
Afinele
Afinele conţin mulţi antioxidanţi şi ajută foarte mult în combaterea
efectelor îmbătrânirii.
Murele
Şi murele sunt bogate în antioxidanţi, au multe fibre şi acizi
polinesaturaţi care îmbunătăţesc sănătatea inimii.
Smochinele
Smochinele au multă vitamina A şi B6, dar şi tiamină, care ajută corpul să
transforme carbohidraţii în energie. Sunt de asemenea o sursă importantă de
fibre, care ajută digestia.
Vinetele
Vinetele sunt sărace în carbohidraţi, conţin nivele ridicate de nutrienţi
buni pentru menţinerea sănătăţii
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu