vineri, 6 iulie 2012
Mijloace de a răci rapid berea
Ştiaţi că punerea direct la gheaţă a berii nu este cea
mai bună metodă de a o răci repede? Ca să fie rece cum doriţi, băutura trebuie
să stea la frigider între 45 de minute şi 2 ore. Există însă metode rapide de răcire a
berii şi a sucurilor în numai câteva minute.
1.
Înveliţi sticla sau cutia cu hârtie (şerveţel) şi abia
apoi puneţi-o la frigider. Cu această metodă se micşorează cu 20 de minute
timpul de răcire a băuturii.
2.
Introduceţi sticla într-un recipient cu apă la temperatura
gheţii, reducând cu circa 15ºC la fiecare 8 minute temperatura lichidului
din sticlă.
3.
O metodă şi mai rapidă de răcire a lichidului este să
adăugaţi sare în apa de la temperatura gheţii în care scufundaţi sticla. Apa
sărată are punctul de congelare inferior celui al apei dulci.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu