Un produs Blogger.

likeboxpopup

marți, 31 iulie 2012

Maeve Binchy, scriitoarea care a vândut peste 40.000.000 de cărţi


Scriitoarea irlandeză Maeve Binchy, cunoscută mai ales pentru romanul ”Circle of Friends ”, a murit luni, la Dublin, la vârsta de 72 de ani.
Fosta jurnalistă, secerată aproape fulgerător de o boală, a vândut peste 40 de milioane de cărţi (romane şi nuvele) în lumea întreagă. Opera ei, care a fost tradusă în 37 de limbi, descrie contrastul dintre tradiţie şi modernitate în Irlanda, aplecându-se cu precădere asupra condiţiei feminine şi surprinzând cititorul cu finaluri neaşteptate.

luni, 30 iulie 2012

Băieţii, mai buni la matematică datorită impulsivităţii


Băieţii sunt mai buni la matematică pentru că sunt mai impulsivi şi nu se dau înapoi de la riscuri. Fetele, în schimb, sunt mai puţin dispuse să rişte şi mai lente. Aceasta este concluzia  cercetătorilor de la Universitatea din Missouri (SUA), care au realizat un studiu ale cărui rezultate au fost publicate de Journal of Experimental Child Psychology. Băieţii şi fetele încep şcoala diferit: fetele aleg o metodă de învăţat lentă şi precisă, băieţii una rapidă şi impulsivă, dar mai înclinată spre erori. “Diferenţa observată în precizia aritmetică între cele două sexe poate proveni din dorinţa de a risca pentru a răspunde mai întâi, potrivit cercetătorului Drew Bailey. Pe parcursul timpului, băieţii ajung să le depăşească pe colegele lor şi la precizie până la sfârşitul ciclului gimnazial.
 

vineri, 27 iulie 2012

Rugăciunea, o armă împotriva bolii Alzheimer


Rugăciunea regulată reduce cu 50% riscul de a suferi de boala Alzheimer, potrivit unui studiu realizat în Israel. Rugăciunea împotriva cumplitei maladii nu este nu numai un act de credinţă, ci şi un gest terapeutic. Studiul realizat în colaborare cu SUA cu finanţarea Institutului naţional de sănătate american arată că rugăciunea reduce la jumătate riscul de îmbolnăvire a femeilor sau a cazurilor de pierderi de memorie şi demenţă uşoară. Studiul realizat în 2003 pe un eşantion de 892 persoane a fost prezentat recent la un colocviu cu tema boala Alzheimer. Profesorul Rivka Inzelberg, de la facultatea de medicină din Tel-Aviv, a precizat pentru cotidianul Haaretz că femeile care se rugau de 5 ori pe zi, repectând tradiţia musulmană, au prezentat de 50% mai puţine riscuri de a avea tulburări de memorie sau boala lui Alzheimer decât celelalte care se rugau mai puţin. Rugăciunea ajută de asemenea împotriva degenerescenţei cerebrale. 

joi, 26 iulie 2012

Femeile, mai fertile datorită uleiului de măsline


Grăsimile prezente în uleiul de măsline cresc de 3 ori probabilitatea de a avea un copil. Un studiu publicat de prestigioasa Universitate Harvard a ajuns la această concluzie. Studiul a fost realizat asupra a 150 de femei cu vârste peste 30 de ani care făceau tratamente de fertilitate. S-a dovedit că femeile care au consumat ulei de măsline pe parcursul unor tratamente de fertilitate au rămas mai degrabă însărcinate. Cele care nu au consumat ulei de măsline au prezentat o rată mult mai scăzută de succes al tratamentului. În schimb, femeile care mănâncă mari cantităţi de unt şi carne roşie produc mai puţine ovule şi rămân mult mai greu însărcinate.

miercuri, 25 iulie 2012

Brânza reduce riscul de diabet


Cercetătorii spun că riscurile de îmbolnăvire de diabet tip 2 sunt cu 12 % mai scăzute pentru iubitorii de brânză, potrivit American Journal of Clinical Nutrition. Deşi este bogată în grăsimi saturate, brânza are şi alte tipuri de grăsimi bune pentru organism. Branza scade atât riscul de diabet, cât şi riscul de obezitate. Celelalte produse lactate, cum ar fi laptele, untul, nu aduc aceleaşi beneficii. Foarte bun pentru sănătate este însă iaurtul. Iaurtul de tip 2 se declanşează când corpul nu produce destulă insulină pentru a funcţiona corect. Simptomele pot fi controlate printr-o dietă sănătoasă şi monitorizarea glucozei din sânge, dar suferinzii au nevoie şi de medicaţie prescrisă de medici (insulină). 

marți, 24 iulie 2012

Şi, totuşi, se poate slăbi


Toţi ce care au încercat să slăbească, folosindu-se de un ajutor profesional sau nu, ştiu că este dificil să se atingă un astfel de obiectiv. Cel mai greu este pentru femeile ajunse la menopauză, din cauza metabolismului încetinit şi a schimbărilor hormonale care favorizează acumularea de grăsimi. Dar 3 reguli pot ajuta şi femeile cu vârste între 50 şi 75 de ani să scape de kilogramele în plus, potrvit “Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics”. În primul rând, se recomandă ţinerea unui jurnal în care se înscriu detaliat măsurile luate pentru slăbire (porţiile înghiţite, reţetele mâncărurilor dietetic etc). Din experienţă s-a dovedit că oamenii care ţin un jurnal al dietei de slăbire au pierdut în medie 3 kilograme în câteva luni. În al doilea rând, nu trebuie sărit peste mese. Săritul peste mese se pare că determină organismul să acumuleze rezerve de calorii. Experimental s-a demonstrat că, în două grupuri puse la slăbire, grupul care a sărit peste mese a slăbit cu  4 kilograme mai puţin decât grupul care a respectat mesele regulate. În alt treilea rând se recomandă evitarea luării mesei la restaurant. Potrivit unui experiment, persoanele care au mâncat cel puţin o dată pe săptămână la restaurant au pierdut în medie cu 2,5 kilograme mai puţin decât cele care nu au mers niciodată la restaurant.

luni, 23 iulie 2012

Cariile pot fi cauza pentru care copiii sunt depresivi

Potrivit unui studiu recent, efectuat de Institutul Naţional pentru Sănătate din Franţa, copiii trataţi cu o anumită răşină pentru umplerea cariilor ar putea duce la tulburări psihice. Iată un motiv în plus pentru a ne fi teamă de dentist : riscuri crescute de anxietate şi depresie ar putea decurge de la produsul bisfenol A. Acest compus chimic de sinteză e utilizat pentru materialele care intră în contact cu alimentele. Odinioară, părinţii şi dentiştii aveau grijă să evite umplerea cariilor cu un amestec gri pe bază de mercur. O pastă albă, fără metale, modern şi practic invizibil şi-a făcut apariţia. Astăzi, 10 milioane de copii americani sunt trataţi cu acest produs, dar, potrivit publicaţiei Pedriatics, nu fără riscuri, fiindcă poate să le dea stări de anxietate şi depresie. 

sâmbătă, 21 iulie 2012

Respectul este cheia fericirii! Nu banii!

Locul pe care îl ocupăm, imaginea pe care o avem, şi mai ales respectul pe care îl facem să se nască în anturajul propriu ne oferă o satisfacţie mai durabilă decât un salariu mare.  Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii în psihologie socială de la Universitatea Berkeley, conduşi de Cameron Anderson. Se ştia deja la nivel de ţară că nivelul bogăţiei (PIB) nu determină fericirea locuitorilor, potrivit World values Survey, studiu ştiinţific realizat în 2004. Acum s-a confirmat şi la nivel individual: statutul socio-economic al unei persoane nu este un factor de satisfacţie în viaţă. Dimpotrivă, important pentru a fi fericit este “satutul sociometric”. Adică locul pe care îl ocupăm, imaginea pe care o avem şi mai ales respectul pe care îl facem să se nască în grupul nostru, în rândul colegilor, a vecinilor şi prietenilor. Persoanele care se simt cele mai admirate şi mai respectate au sentimentul de bunăstare mai puternic decât cei care câştigă mai mult.

 

joi, 19 iulie 2012

Râsul, barometru sigur într-o relaţie


Femeile caută bărbaţi care le fac să râdă. Lor le place ca femeile să guste glumele lor. Râsul exprimă interesul romantic în moduri diferite. În căutarea unei femei pentru a o transforma în soţie, un bărbat nu caută o femeie comică. În schimb, femeile caută bărbaţi amuzanţi. Umorul are un rol deosebit de important în etapa de curte sau îndrăgostire. Ub bărbat găseşte că o femeie e mai frumoasă, mai atrăgătoare, când râde. De fapt, râsul femeii hotărăşte nivelul de atracţie mutuală într-o pereche. O femeie râde mult când e atrasă de un bărbat sau când percepe interesul unui bărbat pentru ea. Râsul este un limbaj privat al unui cuplu, poate servi pentru a stinge tensiunile. Când femeile încearcă şi ele să devină amuzante, perechea va avea cu siguranţă viitor. 

miercuri, 18 iulie 2012

Ce trebuie să ştim despre grătare


E vară, cu toţii ieşim la grătare în familie sau cu prietenii. Însă nu trebuie uitat că modul de preparare al cărnii poate fi periculos pentru sănătate. Când faceţi grătare aveţi grijă să nu carbonizaţi peştele sau friptura. Porţiunile prea arse conţin substanţe cancerigene. Şi legumele pot fi puse pe grătar, dar să nu se consume părţile înnegrite. Cel mai bine este să preparaţi lent friptura, iar carnea să fie pusă la minimum zece centimetri de foc. Carnea trebuie să fie bine făcută pentru evitarea intoxicaţiilor alimentare. 

marți, 17 iulie 2012

Atenţie ! Televizorul îi îngraşă pe copii !


O cură de dezintoxicare de desene animate se impune. Un studiu ştiinţific a dovedit că prea mult timp petrecut în faţa televizorului dăunează sănătăţii şi îi îngraşă pe copii. Cercetătorii canadieni au studiat legătura între supraponderabilitate şi orele petrecute în faţa micului ecran. Medicii Caroline Fitzpatrick şi Linda Pagani de la Universitatea din Montreal au analizat 1.314 copii din Quebec. Micuţii, cu vârste între 2 ani şi 4 ani şi jumătate, obişnuiau să privească la televizor 8,8 ore pe săptămână, în medie, adică puţin peste o oră pe zi. După 4 ani şi jumătate, copiii se uitau la televizor circa 14,8 ore pe săptămână, respectiv 2 ore pe zi. Şi s-a dovedit că toţi cei care făceau exces erau graşi, din cauza faptului că fac mai puţină mişcare decât ceilalţi copilaşi de vârsta lor. 

luni, 16 iulie 2012

Iată dieta care asigură orgasmul


În cartea “La mujer multiorgásmica”, Marrena Lindberg dezvăluie secretele unei diete care asigură dorinţa sexuală. Autoarea însăşi susţine că pierduse libidoul în relaţiile sexuale şi avea mari probleme cu orgasmul, dar a descoperit o dietă miraculoasă care i-a sporit major apetitul sexual. Potrivit dietei orgasmice, trebuie eliminate toate alimentele care conţin cafeină şi stimulantele, fiindcă cresc prea mult nivelul de serotonină, dezechilibrând relaţia cu dopamine, care creşte plăcerea. Trebuie de asemnea scăzut cnsumul de orez, paste şi carbohidraţi, deoarece diminuează serotonina. Alimentele care cresc dorinţa sexuală şi orgasmul sunt: peştele, carnea, ouăle, fructe, legume, acizi graşi şi ciocolata neagră.

miercuri, 11 iulie 2012

E rău să ne îndrăgostim?


Este foarte bine! Dragostea este un antidepresiv natural. La întâlnirea cu fiinţa iubită, se declanşează în organism un foc de artificii hormonal. Neurotransmiţătorii şi hormonii de excitaţie (adrenalină, noradrenalină, dopamină) sunt eliberaţi, provocând creşterea ritmului cardiac, a temperaturii şi a tuturor manifestărilor fizice ale emoţiei. Dar ceea ce dă „foc“ la „pulbere“ este feniletilamina, care se găseşte în cantităţi mici în ciocolată, cunoscută drept un aliment antidepresiv prin excelenţă. Secretată în foarte mare cantitate de îndrăgostiţi în momentul primelor emoţii şi în primii ani, această „amfetamină“ naturală, produsă de creier, are efecte similare celor produse de unele droguri. Îndrăgostiţii se simt optimişti, întineriţi, plini de energie, veseli, euforici.


marți, 10 iulie 2012

Ce să faci ca să fii fericit


Într-o vreme în care crizele, conflictele şi violenţa sunt la ordinea zilei, este greu de crezut că o persoană poate să fie fericită. Şi totuşi există oameni care se simt fericiţi, tocmai pentru că nu au aşteptări foarte mari. Psihologul spaniel Carmen Serrat-Valera, care a scris cartea “Poţi învăţa să fii fericit”, spune că partenera şi familia sunt de mare importanţă pentru a fi fericit. Esenţial este “să te simţi util şi dorit”. Familia joacă un rol fundamental pentru fericirea unei persoane”, spune şi psihologul Javier Urra. Copiii trebuie educaţi în spiritul solidarităţii pentru a deveni fericiţi. “Când se împarte, fericirea creşte”, spune el. Psihologul María Jesús Álava, care a scris cartea “Inutilitatea suferinţei”, spune că trebuie să învăţăm să fugim de stresul care ne provoacă probleme. “95% sunt inutile, ni le crem noi singuri”, spune autoarea. Trebuie să învăţăm să ne controlăm sentimentele în situaţii adverse, să avem mai multă încredere în noi înşine, în momente dificile. Simţul umorului poate fi o sursă de fericire, afirmă psihologul Eduardo Jáuregui. Trebuie să ne propunem să fim fericiţi, să acceptăm lucrurile cum sunt şi cum vin, să înţelegem că suntem oameni şi este normal să comitem erori. Să vedem problemele de la distanţă, să punem raţionamentul înaintea sentimentelor, să facem ceea ce ne place, să căutăm activităţi care ne distrează şi ceea ce ne permite să ne bucurăm de timpul liber. Să fim mereu optimişti, să învăţăm să râdem de unii singuri, să ne sprijinim în familie, să îi ajutăm pe cei de lângă noi. 

sâmbătă, 7 iulie 2012

Lupta cu moliile poate fi câştigată

Moliile apar în mod special la îmbrăcămintea murdară de transpiraţie şi grăsime. De aceea se recomandă ca îmbrăcămintea să fie curăţată înainte de a o pune în dulap, de la vară la iarnă. Dacă se descoperă ouă de molii, acestea pot fi distruse călcând locul respectiv cu un fier de călcat încins aplicat prin intermediul unei cârpe înmuiate în oţet. Deoarece cerneala tipografică este un mijloc foarte eficient de protecţie împotriva moliilor, cea mai bună metodă de păstrare a hainelor este de a le pune în saci de plastic înveliţi în hârtie de ziar. Frunzele de nuc, de tutun, cojile de portocale uscate ţin de asemenea moliile departe. Un cornet de piper, florile de levănţică sau vată îmbibată în ulei de levănţică, dar şi naftalina, sunt de ajutor. Mai sunt şi soluţii în comerţ deosebit de eficiente. Comercianţii ne pot contacta pentru a le adăuga.


vineri, 6 iulie 2012

Mijloace de a răci rapid berea

Ştiaţi că punerea direct la gheaţă a berii nu este cea mai bună metodă de a o răci repede? Ca să fie rece cum doriţi, băutura trebuie să stea la frigider între 45 de minute şi 2 ore. Există însă metode rapide de răcire a berii şi a sucurilor în numai câteva minute.
 
1.      Înveliţi sticla sau cutia cu hârtie (şerveţel) şi abia apoi puneţi-o la frigider. Cu această metodă se micşorează cu 20 de minute timpul de răcire a băuturii.
2.      Introduceţi sticla într-un recipient cu apă la temperatura gheţii, reducând cu circa 15ºC la fiecare 8 minute temperatura lichidului din sticlă.
3.      O metodă şi mai rapidă de răcire a lichidului este să adăugaţi sare în apa de la temperatura gheţii în care scufundaţi sticla. Apa sărată are punctul de congelare inferior celui al apei dulci.

joi, 5 iulie 2012

Superalimentele care vă fac sănătoşi şi puternici

Pepenele verde ţine cancerul departe, susţine ziarul american “Huffington Post”

Este iulie! Nu rataţi ocazia să mâncaţi fructe şi legume care vă aduc imense beneficii pentru sănătatea trupului. Preferaţi-le pe cele de culoare roşie, albă, albastră.
Pepenele roşu
Dulce şi zemos, pepenele verde este bogat în licopen, un antioxidant care ne protejează împotriva cancerului şi a problemelor de inimă, fac tenul mai frumos.
 
Roşiile
Ca şi pepenele roşu, roşiile sunt bogate în licopen. De altfel, toate fructele şi legumele roşii conţin pigmenţi cu proprietăţi antioxidante. Roşiile sunt totodată o importantă sursă de vitamina E.
 
Căpşunele
Căpşunele pot fi mici, dar sunt o veritabilă putere pentru nutriţie. Fac parte din topul celor 20 de fructe cu capacitate antioxidantă, surse bune de magneziu şi potasiu, vitamina C.
 
Zmeura
Zmeura este o sursă bună de vitamina K şi magneziu, dau saţietate, de aceea sunt de mare ajutor în curele de slăbire.
 
Usturoiul
Usturoiul este printre puţinele resurse naturale care conţin substanţe chimice care ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi relaxarea vaselor de sânge. Asta înseamnă că reduce semnificativ riscul de boli de inimă.
 
Piersicile
Piersicile sunt bogate în fibre şi viatmina C. 
 
Afinele
Afinele conţin mulţi antioxidanţi şi ajută foarte mult în combaterea efectelor îmbătrânirii.
 
Murele
Şi murele sunt bogate în antioxidanţi, au multe fibre şi acizi polinesaturaţi care îmbunătăţesc sănătatea inimii.
 
Smochinele
Smochinele au multă vitamina A şi B6, dar şi tiamină, care ajută corpul să transforme carbohidraţii în energie. Sunt de asemenea o sursă importantă de fibre, care ajută digestia.
 
Vinetele
Vinetele sunt sărace în carbohidraţi, conţin nivele ridicate de nutrienţi buni pentru menţinerea sănătăţii
 

miercuri, 4 iulie 2012

Cele mai rele soţii din istorie


Site-urile odde.com şi nydailynews.com au realizat o listă a celor mai rele soţii posibile care au existat în istorie pentru a-i alina pe bărbaţii care au nemulţumiri în căsnicie, arâtându-le că pot exista situaţii şi mai rele. Cea mai detestabilă soţie a fost declarată Dawnell Batista, care a divorţat de bărbatul ei după ce acesta i-a donat un rinichi. În 2001, doctorul Richard Batista îi donase un rinichi soţiei lui, Dawnell. Tânăra fusese supusă la trei transplanturi până atunci, fără succes. Femeia s-a îndrăgostit de un medic terapeut şi, după ce a primit rinichiul de la soţ, i-a cerut divorţul. 
  O altă soţie monstruoasă a fost Valeria Mesalina, a treia soţie a împăratului Claudius. În timpul căsniciei au avut doi fii, despre care se spune că l-ar fi avut de fapt drept tată pe Caligula. Mesalina avea numeroşi amanţi, inclusiv soldaţi.
    Australiana Katherine Caballero şi-a ucis soţul, fiind prima femeie de pe continentul cangurilor condamnată la închisoare pe viaţă. Ea l-a înjunghiat de 37 de ori pe bărbatul ei, John Price. După ce l-a ucis cu cuţitul le-a dat din carnea lui mâncare copiilor lor.
    În 2005, Stacey Pastor l-a otrăvit pe soţul ei cu doze mici dintr-o substanţă letală. Femeia voia să pară sinucidere, dar poliţiştii au descoperit-o şi acum ispăşeşte o pedeapsă de 50 de ani închisoare.
 Bunicuţa Betty Neumar  de 76 de ani a fost acuzată că a comandat unui ucigaş plătit să-i ucidă pe cei patru soţi ai săi pentru a le încasa poliţa de asigurare.
 
Dawney, o soţie monstruoasă

marți, 3 iulie 2012

Nu folosiţi sticlele de plastic de două ori


În fiecare casă sunt multe sticle de plastic.
Mai puţin se ştie că un astfel de recipient nu trebuie folosit de două ori. Plasticul din care sunt confecţionate aceste sticle este un mediu umed, perfect pentru apariţia bacteriilor. Oricât de mult ar fi spălate, pot să rămână contaminate, susţin cercetătorii canadieni. Igienizarea lor cu apă fierbinte nu este posibilă, fiindcă se pot degaja substanţe chimice periculoase. Un exemplu ar fi bisfenolul, folosit la producerea recipentelor din policarbonat de plastic. Ingerarea unor astfel de substanţe toxice are legătură cu procesul de sporire a celulelor canceroase, declanşarea unor probleme neurologice, diminuarea cantităţii de spermatozoizi. Preferabil ar fi să renunţăm pe cât posibil la sticlele de plastic.

 


luni, 2 iulie 2012

Ce vor bărbaţii? Zece lucruri care îi fac fericiţi pe reprezentanţii sexului tare


Bărbaţii pot să fie făcuţi fericiţi cu lucruri mult mai simple decât cred femeile. Site-ul askmen.com şi-a propus să uşureze viaţa femeilor făcând o listă cu 10 lucruri care îi fac pe bărbaţi să se simtă fericiţi. În efectuarea listei s-a pornit de la teoria doctorului Dr. Nick Powdthavee, autorul cărţii “The Happiness Equation: The surprising economics of our most valuable asset”.

1.           Să fie sănătoşi. Sănătatea e piatra pe care se construieşte o viaţă fericită şi aceasta se obţine printr-o alimentaţie şi obiceiuri care nu afectează corpul. Pentru a fi sănătoşi nu trebuie să uite să râdă.
2.           Să aibă prieteni. Prietenia e importantă deoarece oferă oportunitatea de a împărţi experienţe cu alte persoane. Prietenia favorizează eliberarea de mari cantităţi de serotonină, hormoni care îi fac pe oameni fericiţi.
3.           Să câştige mai mulţi bani decât alţii. Un bărbat nu e fericit dacă e bogat, ci mai degrabă dacă are câştiguri mai mari decât cei din jurul său.
4.           Să trăiască aproape de serviciu. În marile oraşe în care traficul e infernal, deplasarea de acasă la serviciu poate să fie un calvar. Dacă locuiesc aproape de serviciu, evită stresul şi sunt mai fericiţi.
5.           Sexul. Relaţia “sex=fericire” nu surprinde pe nimeni. Un studiu realizat de economiştii englezi David Blanchflower şi Andrew Oswald a demonstrat că acele persoane care spun că sunt fericite pe deplin întreţin relaţii sexuale de 4 sau mai multe ori pe săptămână.
6.           Să fie totodată tânăr şi matur. Deşi în realitate sunt termeni total contradictorii, a poseda ambele caracteristici înseamnă a fi un bărbat fericit.
7.           Să aibă o pereche pe plac. Psihologii dovedesc că o viaţă de familie fericită îi face pe bărbaţi mai fericiţi decât succesele de la serviciu sau alte realizări.
8.           Şi bărbaţii vor să se căsătorească. Contrar celor ce cred femeile, bărbaţii doresc cu disperare să aibă o pereche stabilă. Pe lângă beneficiile economice, căsătoria favorizează sănătatea cuplului.
9.           Să aibă o slujbă care le place, indiferent de câştigurile care le aduce. Deşi banii cumpără orice, chiar şi fericirea, bărbaţii sunt cei mai fericiţi când nu sunt foarte stresaţi la serviciu.
10.  Să fie voluntari. Să ajute pe alţii şi să muncească pentru binele comunităţii sunt activităţi asociate cu a avea o viaţă plină de fericire pentru bărbaţi.

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets