Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 16 iunie 2018

Ce trebuie să știm despre țânțari ca să scăpăm de mușcături


Așteptăm vara cu nerăbdare, fiindcă aduce soar, vacanțe, clipe de neuitat. Dar anotimpul cald aduce și inconveniente, cum ar fi prezența țânțarilor. Pentru a-i ține la distanță, învățați să-I cunoașteți și să clarificăm miturile.

Mitul n°1 : lumânări cu iarbă de limon

Chiar dacă mirosul de iarbă de limon poate fi eficace, aceste lumânări nu sunt cea mai bună opțiune împotriva țânțarilor.

Mitul n°2 : sângele dulce

”Am o piele preferată de țânțari fiindcă îmi place zahărul”, spune multă lume.
Gustul sângelui, nu un anumit sânge, atrage țânțarii. Insectele sunt atrase de dioxidul de carbon din respirație și mirosurile din sudoare și alte secrete cutanate.

Mitul n°3 : femei însărcinate


Un studiu din 2000 a dezvăluit că țânțarii prefer femeile însărcinate. Femeile însărcinate degajă mai multă căldură și dioxid de carbon, dar orice persoană e caldă, transpirată, și respiră adânc atrage țânțarii.

Mitul n°4 : alimente specifice

Multe persoane cred că țânțarii sunt atrași de anumite tipuri de alimente mai mult decât de altele. Continuați să mâncați ce vreți, pentru că e un mit. Cu o singură excepție: consumul de bere chiar atrage țânțarii.

Mitul n°5 : în amurg și în zori


Dacă vă imaginați că sunteți la adăpost de mușcăturile de țânțari ziua, că înșelați. Fiindcă aceste insect nu se hrănesc doar dimineața și seara. Deși unele specii preferă să se hrănească seara. Există și specii care o fac ziua, mai ales cei care transmit virusul Zika.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets