Un produs Blogger.

likeboxpopup

miercuri, 7 martie 2018

Ce se întâmplă în corpul nostru când mestecăm gumă

Guma de mestecat pare inofensivă, dar are efecte importante asupra sănătății. Toți am mestecat gumă măcar o dată în viață.
Hai să vedem care sunt avantajele și dezavantajele gumei de mestecat. Unele persoane folosesc guma pentru a-și calma stresul sau foamea.
Avantajele gumei de mestecat

Guma poate îmbunătăți sănătatea în 4 feluri.

1. Mai multă concentrare: potrivit unui studiu al congresului international al medicine comportamentului din Japonia, mestecarea gumei diminuează nivelele de cortisol, un hormon care produce stres, relaxând mintea și favorizând capacitatea de concentrare.
2. Mai puțină foame: poate ajuta la înșelarea stomacului pentru a evita să mâncăm alimente mai puțin sănătoase constant.


3. Mai puțin acid stomacal: când mestecăm gumă, mai ales de mentă, crește producția de saliva, ceea ce favorizează ca alimentele să treacă mai ușor prin esofag. Asta ajută la neutralizarea acizilor și în final la diminuarea acidului stomacal.

4. Ajută la grețuri: substanțele din guma de mestecat, mai ales cea de mentă, diminuează 
contracțiile stomacului, ceea ce ajută la reducerea grețurilor. 

Dezavantajele mestecării gumei-excesele, mestecarea tot timpul a gumei poate duce însă la probleme de sănătate.

1- Îngrășare- e obținută din zahăr și alte substanțe chimice

2- Aspartamul-este unul din îndulcitorii folosiți pentru elaborarea gumelor de mestecat sănătoase fără zahăr. Acest îndulcitor e dăunător pentru persoanele care suferă de fenilcetonurie, boală ereditară ce afectează creierul

3- Durerea mandibulei: mestecarea cu multă forță poate afecta mandibula, provocând probleme atunci când deschideți gura.

4- Probleme bucale: excesul de zahăr di  gumă poate rămâne impregnate în dinți contribuind la acumularea bacteriilor în gură care cauzează carii și alte probleme bucale.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets