Un produs Blogger.

likeboxpopup

luni, 19 februarie 2018

Cum ne pot ruina hormonii înfățișarea și ce e de făcut

După cum v-am promis, continuăm acest material și în același timp reluăm la final și articolul inițial, pentru cei care încă nu l-au citit fiindcă este foarte interesant.

Un studiu recent a arătat că balanța hormonală poate cauza exces de grăsime în unele zone. Experții arată că există soluții pentru lupta împotriva îngrășării. Grăsimea de pe burtă e cauzată de excesul de cortizol cauzat de stress. Un expert spune că reducerea nivelelor de stres ajută la slăbirea în zona burții. ”Există motive pentru care oamenii au diferite forme, dar hormonii sunt cheia”, spune Saffron Whitehead, profesor de fiziliogie de la St George’s Hospital din Londra. ”Modul de viață, dieta și genetica joacă un rol important”, adaugă doctorul nutriționist de la Londra, Saffron Whitehead. Vestea bună este că se poate redresa balanța hormonală prin schimbarea nivelelor de hormoni.
Umflături de glezne şi pulpe groase
Vinovat: progesteron
Umflăturile de gleznă sunt adesea rezultatul retenţiei de fluide care este cauzată de o carenţă de progesteron. Progesteronul acţionează ca un diuretic, scoţând lichidul în exces din corp. Umflarea pulpelor poate să fie şi mai rea din cauza lipsei acestui hormone, ceea ce face să se stocheze grăsime în picioare.
Ce e de făcut

Nutriţionistul Max Tomlinson spune: Alimentele bogate în vitamina E pot să crească progesteronul. acestea sunt seminţele de floarea soarelui şi untul de arahide. de asemenea reduceţi consumul de sodiu pentru reglarea presiunii sângelui şi a nivelului de lichide, ceea ce va face ca apa să nu mai fie reţinută în picioare şi glezne. Evitaţi alimentele procesate, cum ar fi alimentele gata preparate. Şi ca să vă asiguraţi de sporirea cantităţii acestui hormon dormiți suficient.
Faţa bucălată
Vinovată; tiroxina
O faţă durdulie şi un gât moale pot fi cauzate din cauza hormonului tiroxină produs de glanda tiroidă. O tiroidă insuficient activă încetineşte metabolismul, ceea ce duce la umflare. Un alt simptom e umflarea gâtului, când tiroida devine o umflătură vizibilă.
Ce e de făcut
Max Tomlinson sugerează administrarea suplimentelor de seleniu care ajută corpul să folosească tiroxina mai eficient. Folosiţi dispozitive care să vă ajute să staţi corect, luaţi pauze. Dacă medicul diagnostichează hipotiroidismul, poate administra medicamente pentru înlocuirea hormonului.
Mâinile umflate
Vinovat: Testosteronul
Producem un hormon numit DHEA (dehydroepiandrosteron), care e transformat în testosteron. acesta ajută la costruirea masei muşchiulare subţiri. Când nivelele de testosteron scad prea mult, masa muscular e înlocuită cu grăsime. Grăsimea se poate depune pe braţe.
Ce se poate face
Nivelele de testosteron la femei scad cu vârsta. Există un vârf la 20 de ani şi se înjumătăţeşte la menopauză. Dar unele alimente pot ajuta. Consumaţi mai multe proteine, ouă, tofu şi nuci. Zincul, magneziul şi vitamina B6 ajută la producerea de testosteron.
Grăsimea de pe spate
Grăsimea de pe spate poate fi de asemenea cauzată de nivelele scăzute de hormoni (HGH). În timpul nopţii, glandele pituitare ale femeilor secretă hormoni ce stinulează celulele de grăsime să elibereze energie pentru repararea ţesuturilor din corp. Dacă e prea puţin HGH celulele nu primesc mesaj să convertească grăsimea în energie. Studiile au arătat că persoanele cu carenţe de HGH au adesea multă grăsime la mijloc şi pe spate.
Ce se poate face
Alimentele bogate în melatonină, cum ar fi zmeura, pot creşte secreţia de HGH cu 157%. Melatonina provoacă eliberarea de hormoni HGH care spun celulelor din corp că e timpul pentru somn. Alte studii spun că alimentele bogate în aminoacid glutamin, cum ar fi iaurtul, pot duce la creşterea HGH.
Grăsimea de pe burtă

Vinovat: cortizol

Suntem mereu sub stres. Corpul reacționează la pericol producând hormonal de stress cortisol. Excesul de cortisol duce la eliberarea de energie sub formă de grăsime și glucoză. Aceasta este depozitată sub formă de grăsime pe burtă, în apropiere de ficat.

Ce putem face

Trebuie să reducem stresul prin ascurtarea de muzicp de relaxare. Să mâncăm mai puțin, să scădem consumul de zahăr, să mâncăm produse cu indice glycemic scăzut, mere, pâine integral. Să face exerciții, alergare 45 de minute sau mai mult pe zi.

Posterior mare și șolduri mari

Vinovat: estrogenul

Prea mult estrogen poate contribui la mărirea posteriorului și a coapselor. Cu cât celulele produc mai mult estrogen, cu atât mai multă grăsime se stochează. Dacă se bea prea mult alcool, ficatul nu poate scoate estrogenul din sânge.

Suplimentele din soia pot reduce producerea de estrogen. Nutrienții din crucifere, cum ar fi broccoli, reglează enzimele din ficat. Limitați cantitatea de carne procesată și cafeaua care stresează ficatul.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets