Un produs Blogger.

likeboxpopup

vineri, 28 martie 2014

Ce trebuie să ştii înainte de a pleca în vacanţă în străinătate



Dacă dai bacşiş prea mic în America, sau dacă mănânci toată mâncarea din farfurie în China, te faci de râs. Iată ce trebuie să ştiţi
când plecaţi în străinătate, ca să nu fiţi catalogat nemanierat, sau prost crescut, şi ignorant.






În Japonia, nu puneţi beţişoarele unul peste altul, nu le lingeţi şi nu le înfigeţi vertical în bolul cu orez, este necuviincios. Nu învârtiţi beţişoarele prin mâncare, această practică se face la funeralii, este complet interzis să se facă acest lucru în alte circumstanţe. Beţi direct din castron supa, fiindcă nu se obişnuiesc lingurile. Sorbiţi zgomotos mâncare îndeosebi tăieţeii. Cu cât mai tare, cu atât mai bine. Bacşişul se face foarte rar şi e considerat necuviincios.


În Franţa, nu rupeţi nota şi folosiţi pâinea pentru a ajuta să împingeţi alimentele în furculiţă. Rupeţi mereu din pâine, nu muşcaţi din ea. Pâinea trebuie să stea pe masă, nu în farfurie.  Ţineţi mâinile deasupra mesei, nu în poală. Plătiţi nota întreagă dvs sau altcineva.
Dacă în China şi Japonia bacşişul e teren minat, în ţările europene este de circa 10 la sută din plată.
În India e important să terminaţi ce aveţi în farfurie. Irosirea mâncării e considerată lipsă de respect. În China în schimb, lăsând puţin în farfurie dovediţi că vi s-a dat destul de mâncat. 



În India, se mănâncă numai cu mâna dreaptă şi mâncare este terminată în semna de respect. Spălaţi-vă mâinele înainte de masă, mai ales degetele. Nu mâncaţi prea repede sau prea încet. Folosiţi mâna dreaptă, tacâmurile se oferă rar, mâna stângă e considerată necurată.


Un mic bacşiş e binevenit în Portugalia, dar nu adăugaţi sare şi piper, este o ofensă adusă bucătarului. Nu cereţi sare şi piper dacă nu sunt oferite pe masă. 


În Thailanda este elegant să împărţiţi mâncarea. Primiţi toate alimentele o dată, nu felurile pe rând. Împărţirea hranei e foarte obişnuită. Nu mâncaţi cu furculiţa, folosiţi-o numai să împingeţi alimentele în lingură. Nu luaţi ultima bucăţică din castron.

Un comentariu:

  1. Spun asta, din experienta proprie, pentru ca, de cand eram un copil, am inceput sa cutreier tara, la inceput impreuna cu parintii iar acum alaturi de familia mea. vacanta in strainatate

    RăspundețiȘtergere

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets