Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 29 martie 2014

Astfel puteți să vă obișnuiți cu ora de vară

Cu toate că schimbarea orei implică faptul că vom avea parte de o oră în plus de lumină, unora le provoacă destul de multe neplăceri.

 În continuare vă vom prezenta cum să treceți cu bine peste această schimbare a orei.

Pentru mulți nu înseamnă mai nimic această schimbare a orei, însă modul de adaptare este diferit de la persoană la persoană. Schimbarea orei poate provoca următoarele reacții: oboseală, probleme cardiovasculare, tulburări digestive sau de somn.
Se poate întâmpla să treacă mai multe zile până când organismul se va obișnui cu noul ritm de somn-veghe. Pentru unul din cinci persoane, schimbarea ritmului de somn-veghe provoacă atât neplăceri fizice cât și psihice. Principala cauză este dată de faptul că schimbarea orei întrerupe adaptarea ceasului biologic în mod brusc.
Ca să treceți cu bine peste această schimbare se recomandă următoarele:

Culcați-vă doar atunci când sunteți obosiți


Nu este indicat să stați în pat și să vă enervați că nu puteți dormi. Gândiți-vă că se apropie vara. Încercați să vă relaxați prin diverse metode cum ar fi: exercițiile fizice sau privitul la pozele din concediu.

Stingeți becurile

Lumina artificială vă poate tulbura somnul. Se recomandă ca seara înainte de culcare să luați cina la lumina unor candele, să vizionați filme sau concerte de muzică clasică cu lumina stinsă.
Treziți-vă mai devreme
În zilele următoare după schimbarea orei se recomandă să vă treziți ceva mai devreme.
Ca să vă obișnuiți cu noua oră se recomandă, de asemenea, cu aproximativ un sfert de oră mai devreme să vă culcați.

Nu recurgeți la somnifere


Se recomandă ca în perioada următoare să nu luați somnifere. Este indicat, în schimb, să beți ceai de valeriană, hamei sau de izmă.

Aranjați-vă dormitorul


În dormitor se recomandă să fie ușor răcoros și să nu se folosească pe cât posibil lumina artificială. Nu este indicat în niciun caz să vă uitați la televizor sau să utilizați vreun dispozitiv electronic. Evitați, de asemenea, să vă păstrați telefonul mobil lângă pat. Nici lămpile nu sunt chiar indicate.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets