Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 15 martie 2014

Aduceţi un plus de frumuseţe grădinii dumneavoastră: Plantaţi clopoţei!

Clopoţeii (Campanula medium) sau campanula, este o plantă bienală erbacee care este perfectă pentru grădina dumneavoastră datorită faptului că se dezvoltă foarte bogat şi face extrem de multe flori superbe.  

În primul an se dezvoltă rozetele de frunze, iar în an doilea an se formează tulpinile şi florile. Frunzele
de la bază ajung la o lungime de până la 15 cm şi sunt zimţate. Planta ajunge la o înălţime de până la 80 de cm.
Florile sunt dispuse sub formă de ciorchini, au o codiţă scurtă cu o lungime de până la 4cm. Culorile acestei flori sunt diverse alternând între culorile alb, roz, albastru şi roşu. Campanula înfloreşte din mai şi până în iulie după care se formează un fruct capsular.
Dacă doriţi să aveţi o astfel de floare senzaţională în grădină trebuie să îi asiguraţi un loc însorit. Solul trebuie să fie bogat în nutrienţi şi lut, însă şi solurile calcaroase sunt bune pentru  clopoţei. Dacă pământul este solid sau prea umed atunci o să-i fie greu plantei să ierneze.
Ca să fiţi siguri că seminţele o să încolţească, acestea trebuie semănate din luna mai şi până în luna iunie direct în grădină. În cazul răsadurilor, acestea trebuie plantate în grădină până la sfârşitul lunii septembrie. Distanţa dintre plante trebuie să fie de aproximativ 40 de cm.
În zonele unde vântul bate destul de frecvent, planta ar trebui legată ca să nu se rupă. Iarna, planta ar trebui acoperită cu crengi de molid.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets