Un produs Blogger.

likeboxpopup

vineri, 7 martie 2014

Atenţie, adolescenţi ! Băuturile energizante vă pot face depresivi

Consumul de băuturi energizante poate duce la apariţia tulburărilor mentale şi la consumul de substanţe interzise, potrivit unui studiu recent.

Nu consumaţi prea mult Red Bull şi alte băuturi energizante deoarece mai multe cercetări ştiinţifice au
avertizat despre pericolele legate de consumul în exces precum insomnie, dureri de cap, nervozitate, tahicardie, crize de epilepsie, hipertensiune arterială sau tulburări neurologice, mai ales atunci când sunt amestecate cu alcool. Un studiu nou realizat asupra liceenilor canadieni indică nedoritele legături cu aceste băuturi cu un conţinut ridicat de cofeină.
Tinerii sunt din ce în ce mai expuşi la aceste pericole. Două treimi din 8200 de liceeni chestionaţi au declarat că au consumat o băutură energizantă anul trecut. Până aici, nimic rău, dar o altă cifră descoperită de către cercetătorii de la universităţile din Waterloo şi Dalhousie indică faptul că un elev din cinci a consumat cel puţin o astfel de băutură în fiecare lună.
Comportamente riscante
Pe cât pare de banal consumul de băuturi energizante, acesta poate avea urmări serioase din cauza riscului de dezvoltare a depresiilor. Cei care le consumă în mod regulat ar avea de asemenea tendinţa de explora şi alte noi senzaţii, în special băuturile alcoolice şi drogurile. Cu cât consumul lor este mai intensiv, cu atât adolescenţii sunt mai expuşi la dezvoltarea unui comportament depresiv şi riscă să consume şi alcool şi marijuana, explică autorii în ziarul ştiinţific Preventive Medicine.
O ţintă de marketing uşoară
Această relaţie de tip cauză-efect nu este explicată, însă cercetătorii se îngrijorează de această tendinţă. Politicile de marketing ajung să seducă cu uşurinţă adolescenţii într-o perioadă în care au o sete de noi experienţe.
Aceste băuturi plac tinerelor generaţii din cauza beneficiilor temporale aduse precum o atenţie sporită, o dispoziţie mai bună şi un surplus de energie mentală şi fizică.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets