Un produs Blogger.

likeboxpopup

luni, 10 februarie 2014

Virtuţile alimentelor din bucătăria japoneză



Ghimbirul, algele, ceaiul verde, peştele gras… Alimentele care compun bucătăria japoneză favorizează pierderea de greutate şi posedă multiple virtuţi care fac bine sănătăţii.

Ghimbirul


Ghimbirul facilitează digestia şi combate greţurile. Acesta conţine un principiu activ cu proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante. Ghimbirul este folosit pentru a diminua manifestările inflamatorii ale reumatismului.

Peştele crud

Japonezii mănâncă peşte alb şi gras crud, foarte puţin caloric, care ajută la pierderea greutăţii. Peştii graşi (somon, ton) bogaţi în omega 3, sunt excelenţi pentru inimă şi creier. 

Algele

Algele nori sunt folosite pentru sushi. Acestea au puţine calorii (35 kcalorii la 100 de grame) şi sunt bogate în proteine (5,81 g la 100 de grame). Algele nori au însă o ridicată putere de saţietate (4,8 din 5). Sunt deci un aliat de nădejde pentru păstrarea siluetei. Bogate în fibre, algele permit o bună digestie. Sunt surse bune de antioxidanţi, vintamine (C şi B12) şi minerale (iod şi calciu). Permit lupta împotriva bolilor cardiovasculare, colesterol rău şi previn cancerul la sân.

Orezul

 Orezul favorizează senzaţia de saţietate (limitează foamea între două mese). Bogat în oryzanol, acesta permite lupta împotriva colesterolului. Orezul este de asemnea un aliment antidiabetic- se recomandă consumarea de orez integral pentru că este mai bogat în magneziu.

Soia (tofu, miso)

Foarte bogată în proteine şi fibre, soia ajută la păstrarea siluetei. Este de asemenea o armă anticolesterol, antidaibetică şi protejează inima.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este compus din catehine care « ard » grăsimile. Polifenolii cresc combustia caloriilor şi permit reducerea grăsmii de pe burtă. Dar are de asemenea o redutabilă eficacitate pentru a ne proteja sănătatea şi să nu îmbătrânim.

Susanul

Boabele de susan conţin din belşug calciu (bun pentru oase) şi omega 3 (excelent pentru creier şi inimă). Conţin sesamină care protejează ficatul şi mult cupru care fortifică vasele sanguine. Îmbunătăţeşte starea pielii şi a părului.

Oţetul de orez

Sushi înseamnă « orez cu oţet ». omniprezent în bucătăria japoneză, oţetul are un efect bun asupra digestiei grăsimilor şi permite reducerea glicemiei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets