Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 27 februarie 2014

6 motive ca să mâncăm humus

    Humusul, amestecul dintre năut, ulei de măsline, suc de lămâie şi zahăr a devenit foarte popular în America. Conform cotidianului New York Times, industria humusului ca crescut de la o cifră de afaceri de 5 milioane de dolari (acum 15 ani) la 530 de milioane de dolari în 2012.

  Acestea sunt cele mai convingătoare motive ca să consumăm humus:

1    1. Agenții nutrienți din humus ajută la slăbit

Nutriționista Peggy Kotsopoulos a declarat pentru revista Fitness că deoarece humusul este bogat în proteine, acesta ne poate ajuta să scăpăm de senzația de foame și să avem un nivel stabil al zahărului în sânge. Pe lângă acesta, humusul mai conține și fier care ne ajută să fim mai energici și ne motivează să mergem la sală.
 

     2. Năutul poate reduce colesterolul

    În cadrul unui studiu realizat de către Jane Pittaway, lector universitar în Științe biomedicale la Universitatea din Tasmania, un grup de persoane cu vârste cuprinse între 30 și 70 de ani a consumat năut timp de 3 ani. La acest studiu a mai participat un grup de persoane care a consumat produse lactate și cereale timp de 3 ani. Rezultatul studiului a indicat faptul că ambele grupuri au consumat aceeși cantitate de fibre, iar la cei care au consumat năut s-a observat că au consumat o cantitate mai redusă de grăsime și o reducere a valorii colesterolului.

     3.  Humusul este disponibil cu o gamă variată de arome senzaționale

   Niciodată nu vă veți plictisi de humus deoarece există multe variante ale acestuia.  Astfel , veți putea opta între următoarele arome: cu paprika, chipotle, super-condimentat, cu tapenade, spanac  și anghinare sau busuioc ș.a.m.d

          4.  Natalie Portman este complet obsedată de humus

    Super-talentata actriță vegetariană a declarat odată pentru revista Vogue că ea consumă humus în fiecare zi. Oare dacă conumați și voi humus în fiecare zi veți ajunge să arătați ca și Natalie Portman?

     5.  Năutul poate reduce riscul apariției cancerului

   Alimentele care conțin acid folic pot reduce riscul apariției cancerului colorectal (precum cancerul de colon) deoarece stimulează diviziunea sănătoasă a celulelor.

       6.  Humusul face parte din așa-numita dietă mediteraneană care este foarte bună pentru sănătate  

   Conform unui studiu din cotidianul The New England Journal of Medicine,  aproape 30 la sută din atacurile de cord, atacurile atacurile cerebrale și decesele cauzate de bolile cardicate pot fi prevenite dacă treceți la dieta mediteraneană.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets