joi, 31 mai 2018
Este bine să mâncăm unt de arahide?
Mulți cred că e gras și că are multe calorii. Însă untul de arahide conține
grăsimi bune. Este mai bun decât alte paste tartinabile?
Să vedem ce spun
dieteticienii francezi! Untul de arahide conține 50% lipide, molecule care constituie
materie grasă. Însă pasta de arahide conține acizi grași saturați (20%) și acizi grași nesaturați (26%, față de 2% cât se
găsește în untul clasic). În majoritate, grăsimile
nesaturate și monosaturate care se găsesc în untul de arahide se găsesc și în
uleiul de măsline. Acizii grași polisaturați protejează organismul împotriva
bolilor cardiovasculare. În
privința proteinelor, are 22 de grame la o porție de 100 de grame. Untul de
arahide conține de asemenea un conținut important de fibre și resveratrol, un
antioxidant care permite o bună luptă împotriva bolilor cardiovasculare. Untul
de arahide conține omega 9 și omega 6. Este un aliment bogat în potasiu,
conținând 673 mg de potasiu la o porție de 100 de grame. Potasiul
joacă un rol important în contracțiile musculare. Recomandat sportivilor, potasiul
se găsește în unele fructe, cum ar fi bananele. Untul de arahide trebuie însă
consumat cu moderație, fiindcă are și grăsimi rele. Nu trebuie consumat zilnic.
Poate duce la apariția bolilor cardiovasculare. Mai recomandat este uleiul de
palmier nehidrogenat de pus pe pâine.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu