Căldura grăbeşte procesul de coacere, dar nu îl prăjeşte. Avocado se poate coace mai repede dacă se
pune într-o pungă de hârtie. Avocado eliberează gaz etilen mai repede în cuptor şi, fiindcă este înconjurat de propriul gaz, se coace repede. Din nefericire, metoda duce la un gust diferit faţă de coacerea lentă. Aşa că metoda se poate folosi numai dacă avocado se foloseşte la un perparat, cum ar fi sosul guacamole. O altă metodă de a-l coace mai repede este să pui avocado într-un castron împreună cu alte fructe la temperatura camerei, în special banane. Se mai poate pune avocado în pungi maro de hârtie împrună cu un măr sau banană timp de două sau trei zile până ce se coace. Îngheţarea unui avocado copt poate să-l menţină perfect timp de 2-3 zile până e folosit. În caz că avocado e tăiat, trebuie stropit cu suc de lămâie ca să nu oxideze şi să se păstreze nealterat mai mult timp. Mai poate fi ferit de înnegrire dacă e păstrat într-un recipient vidat sau pus la frigider, dar trebuie mâncat în 2 zile.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu