joi, 14 ianuarie 2016
Ce să mâncăm iarna ca să nu ne îmbolnăvim
Când
temperaturile scad, trebuie să mâncăm mai mult pentru a ajuta
corpul să se aclimatizeze. Însă mai important ar fi să mâncăm
anumite alimente care să lupte împotriva infecțiilor. Carența cea
mai mică crește oboseala și vulnerabilitatea organismului. Mai
puțină energie solară, mai puțină căldură, mai puține
exerciții fizice pot duce la boli.
Legumele
protejează
Sfecla,
napii, dovleacul, ceapa, sau varza posedă calități extraordinare
de întărire a imunității. Trebuie să profităm de vitaminele,
oligoelementele și antioxidanții lor.
Supa
Bogată în fibre, cu calorii puține, supa ne
încălzește. Ne hidratează și ne întăresc.
Fasolea uscată, mazărea ne aduc energie și
conțin proteine vegetale, fier, fosfor și calciu.
Fructele de mare ne mineralizează și sunt bogate în magneziu,
fosfor, sodiu, cupru, fier.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu