Uleiul de palmier e o grăsime vegetală extrasă din seminţele unor specii de palmier din familia Elaeis. Conţine circa 50 la sută grăsimi saturate, dintre care cel mai abundent este uleiul palmitic. Restul sunt acizi graşi mononesaturaţi cum ar fi acidul oleic şi polinesaturaţi, cum ar fi acidul linoleic. Ca şi celelalte uleiuri vegetale conţine şi vitamine şi antioxidanţi, care sunt pierduţi în cazul produselor rafinate. Deci, uleiul de palmier nerafinat are substanţe benefice pentru sănătate: vitamina A, vitamia E şi antioxidanţi. Cel rafinat este însă periculos pentru sănătate.
miercuri, 2 septembrie 2015
Uleiul de palmier face bine sau rău sănătăţii?
Unii au
spus că uleiul de palmier ar face rău inimii, vaselor, din cauza grăsimilor
saturate pe care le conţine şi în plus producerea acestuia ar provoca
despăduriri.
Uleiul de palmier e o grăsime vegetală extrasă din seminţele unor specii de palmier din familia Elaeis. Conţine circa 50 la sută grăsimi saturate, dintre care cel mai abundent este uleiul palmitic. Restul sunt acizi graşi mononesaturaţi cum ar fi acidul oleic şi polinesaturaţi, cum ar fi acidul linoleic. Ca şi celelalte uleiuri vegetale conţine şi vitamine şi antioxidanţi, care sunt pierduţi în cazul produselor rafinate. Deci, uleiul de palmier nerafinat are substanţe benefice pentru sănătate: vitamina A, vitamia E şi antioxidanţi. Cel rafinat este însă periculos pentru sănătate.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu