miercuri, 12 noiembrie 2014
Care trebuie să fie alimentaţia noastră pentru ca să nu mai fim obosiţi şi bolnavi în această iarnă
Iarna, virusurile ne pândesc!
Lipsurile de vitamine,
minerale şi oligoelemente ne fac mai fragili. De aceea răcim sau ne toropesc
virozele. Omniprezente la populaţie în lunile de iarnă, carenţele de vitamina D
sunt de ajuns pentru a explica epidemiile de gripă. Un studiu internaţional a
arătat că o suplimentare de vitamina D reduce incidenţa infecţiilor
respiratorii la copil. « Din păcate,aportul zilnic recomandat oficial este
departe de a fi la înălţimea nevoilor noastre », spune Angélique Houlbert, dieteticiană şi
nutriţionistă franceză. Acelaşi lucru se întâmplă în cazul zincului (care
lipseşte mai ales la femei), oligoelement ce participă la sinteza de proteine
ce constituie globulele albe şi anticorpii. Fiind foarte eficace mai ales
împotriva virusului răcelii, zincul trebuie să fie considerat «prioritar »
iarna.
Topul alimentelor deosebit de importante
iarna
Citrice :flavonoizi, vitaminaC
Avocado :bogat în grăsimi şi taie foamea
Peşte gras :bogat în acizi omega 3 bun pentru
moral
Varză : imunitate
Usturoi, ceapă : antioxidanţi şi
antiinfecţioase
Linte : antioboseală şi taie foamea
Goji : antioxidante
Banane : împotriva oboselii
Castane : bogate în minerale
Pentru vitamina D : sardine şi macrou în ulei
de măsline. Pentru zinc : carne, gălbenuş
Produsele stupului : polen, miere de eucalipt,
tei şi brad, propolis
Măsline, varză acră :pentru imunitate
Soluţii bune pentru imunitate
-Zinc-împotriva răcelii- maximum 15-30 mg pe zi
-Vitamina D-împotriva gripei- 1000 UI pe zi
-Echinaceea- cure de 15 zile pe lună
-Extract din sâmburi de grepfrut
-Propolis
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu