Raţă à la japonaise
Ingrediente
Pentru 2 - 4 persoane1 piept (de circa 350 g)
100 ml de sos de soia
100 ml de saké
100 ml de mirin (alcool de orez uşor îndulcit)
Pentru garnitură (opţional) :
Coajă de lămâie yuzu
Un pumn de frunze de rucola
150 g de orez alb
1. Dezosaţi carnea, introduceţi grăsime în carne pentru a se coace uniform. Puneţi carnea într-o cratiţă de preferinţă din fontă şi puneţi carnea să se prăjească la foc meiu timp de 6-7 minute. Întoarceţi carnea şi mai lăsaţi 3-4 minute. Turnaţi sosul de soia, saké-ul şi mirin în cratiţă peste carne. Lăsaţi să se fiarbă bine apoi stingeţi focul.
2. Lăsaţi să se răcească încet şi total (între 2-3 ore) în cratiţă, eventual întorcând carne aca să se marineze bine.
3. Serviţi rece, cu puţină coajă de yuzu sau wasabi, salată de rucola împreună cu orez, legume proaspete sau puţină marinată. Restul de sos poate fi păstrat mai multe săptămâni şi va asezona delicios toate felurile de mâncare (legume, peşti, supe etc).
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu