vineri, 13 iunie 2014
Fructele cu bobiţe sunt bune pentru sănătatea organismului
Fructele
înseamnă sănătate.
O demonstrează şi cercetătorii eleveţieni care ne îndeamnă
să nu ratăm fructele bace cu bobiţe
care sunt pline de virtuţi uluitoare pentru
organismul uman.
Afinele sunt
adevărate leacuri de sănătate datorită conţinutului mare de tanin asociat cu
coloranţi vegetali. Beneficie sănătăţii organismului sunt aşa numitele
atocianine, care absorb radicalii liberi şi diminuează astfel riscul apariţiei
cancerului. Fructele au efect antiinflamator şi combat agenţii patogeni din
intestine prevenind astfel diareea.
Fructele mici
galbene sau roşii care deseori prezintă peri menţin sănătatea organismului prin
intermediul substanţelor biologice conţinute. În timp ce polifenolii printre
altele îmbunătăţesc aprovizionarea cu substanţe nutritive a vaselor sanguine,
carotinoidele protejează celulele şi ne întăresc sistemul imunitar. Cojile uşor
păroase şi sâmburii mici comestibili conţine substanţe foarte sănătoase pentru
sănătatea intestinelor. Conţinutul ridicat de calciu este benefic pentru
persoanele cu tensiune mărită.
Pulpa roşie
deosebit de gustoasă a căpşunilor conţine 90 la sută apă. Căpşunile conţin cu
65 de miligrame la suta de grame o cantitatea mai mare de vitamina C decât lămâile
şi portocalele şi o cantitate mai mare de săruri diuretice decât asparagusul,
fiind astfel benefice pentru persoanele care suferă de reumatism sau gută.
Fructele mai conţin şi o cantitate mare de magneziu care relaxează muşchii şi
de vitamina B care măreşte concentrarea. Fierul şi manganul ne protejează de
oboseală, dureri ale articulaţiei şi nervozitate.
Coacăzele pot
fi fie roşii, negre sau albe. Mai ales cele negre conţin o cantitate mare de vitamina C, având 150 de miligrame de vitamină C la suta de grame. Astfel,
coacăzele au de trei ori mai multă vitamină C decât portocalele. Tocmai de
aceea, coacăzele trebuie consumate în mod regulat.
Aceste fructe
sunt adevărate campioane când vine vorba de cantitatea de calciu conţinută. Cocăzele
conţin de două ori mai mult calciu decât merele şi căpşunile.
Murele conţin
mai mult calciu şi caliu. Antioxidanţii vitamina A, C şi E protejează celulele
organismului. Coloranţii îmbunătăţesc circulaţia şi au efect antibacterian şi
aniinflamator. Pectina conţinută în cantităţi mari ajută la menţinerea unui
nivel stabil al colesterolului.
Fructele
roşii aromate conţin pe lângă vitamina C care întăreşte sistemul imunitar şi
multe substanţe minerale şi acizi fenolici. Zmeurle scand nivelul glicemiei şi
preîntâmpină apariţia cheagurilor de sânge. Cei doi coloranţi roşii, quercitină
şi chemferol menţin sănătatea inimii şi vaselor sanguine.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu