, evitaţi băuturile cu lapte după masă, deoarece pot îngreuna digestia, beţi un expresso în schimb. Nu cereţi mai multă brânză, dacă nu e oferită. Nu puneţi mai multă brânză pe pizza şi nu o adăugaţi la fructele de mare. Bacşişul este de obicei inclus în nota de plată.
vineri, 28 martie 2014
Ce trebuie să ştii înainte de a pleca în vacanţă în străinătate
Dacă dai bacşiş prea mic în America,
sau dacă mănânci toată mâncarea din farfurie în China, te faci de râs. Iată ce
trebuie să ştiţi
când plecaţi în străinătate, ca să nu fiţi catalogat nemanierat,
sau prost crescut, şi ignorant.
În Italia
, evitaţi băuturile cu lapte după masă, deoarece pot îngreuna digestia, beţi un expresso în schimb. Nu cereţi mai multă brânză, dacă nu e oferită. Nu puneţi mai multă brânză pe pizza şi nu o adăugaţi la fructele de mare. Bacşişul este de obicei inclus în nota de plată.
, evitaţi băuturile cu lapte după masă, deoarece pot îngreuna digestia, beţi un expresso în schimb. Nu cereţi mai multă brânză, dacă nu e oferită. Nu puneţi mai multă brânză pe pizza şi nu o adăugaţi la fructele de mare. Bacşişul este de obicei inclus în nota de plată.
În Japonia, nu puneţi beţişoarele unul peste altul, nu le
lingeţi şi nu le înfigeţi vertical în bolul cu orez, este necuviincios. Nu
învârtiţi beţişoarele prin mâncare, această practică se face la funeralii, este
complet interzis să se facă acest lucru în alte circumstanţe. Beţi direct din castron supa, fiindcă nu se
obişnuiesc lingurile. Sorbiţi zgomotos mâncare îndeosebi tăieţeii. Cu cât mai
tare, cu atât mai bine. Bacşişul se face foarte rar şi e considerat
necuviincios.
În Franţa, nu rupeţi nota şi folosiţi pâinea pentru a
ajuta să împingeţi alimentele în furculiţă. Rupeţi mereu din pâine, nu muşcaţi
din ea. Pâinea trebuie să stea pe masă, nu în farfurie. Ţineţi mâinile deasupra mesei, nu în poală.
Plătiţi nota întreagă dvs sau altcineva.
Dacă în China
şi Japonia bacşişul e teren minat, în ţările europene este de circa 10 la sută
din plată.
În India e
important să terminaţi ce aveţi în farfurie. Irosirea mâncării e considerată
lipsă de respect. În China în schimb, lăsând puţin în farfurie dovediţi că vi
s-a dat destul de mâncat.
În India, se
mănâncă numai cu mâna dreaptă şi mâncare este terminată în semna de respect. Spălaţi-vă
mâinele înainte de masă, mai ales degetele. Nu mâncaţi prea repede sau prea
încet. Folosiţi mâna dreaptă, tacâmurile se oferă rar, mâna stângă e
considerată necurată.
Un mic bacşiş e binevenit în Portugalia, dar nu adăugaţi
sare şi piper, este o ofensă adusă bucătarului. Nu cereţi sare şi piper dacă nu
sunt oferite pe masă.
În Thailanda
este elegant să împărţiţi mâncarea. Primiţi toate alimentele o dată, nu
felurile pe rând. Împărţirea hranei e foarte obişnuită. Nu mâncaţi cu
furculiţa, folosiţi-o numai să împingeţi alimentele în lingură. Nu luaţi ultima
bucăţică din castron.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Spun asta, din experienta proprie, pentru ca, de cand eram un copil, am inceput sa cutreier tara, la inceput impreuna cu parintii iar acum alaturi de familia mea. vacanta in strainatate
RăspundețiȘtergere