Din frunzele ei se extrage un îndulcitor care este de 200-300 de ori mai dulce decât zahărul. Dă savoare multor produse, ceaiuri, băuturi, prăjituri... „Este un îndulcitor mai nou şi popular, 100% de origine naturală. Studiile arată că nu are nici un efect asupra nivelelor de zahăr din sânge şi s-a demonstrat că poate fi consumat de oricine, inclusiv copii, femei însărcinate şi femei care alăptează”, spune dr. Patricia Sangenis,, recunoscut medic cardiolog. „Stevia, numită şi iarbă dulce, nu aduce calorii. Este totalmente naturală. Este foarte stabilă la temperaturi înalte şi nu este absorbită de intestin“, explică doctor Alberto Cormillot. De asemenea este considerată o opţiune ideală pentru persoanele cu diabet, după cum explică Susana Zurschmitten, specialistă îm nutriţie şi fitoterapie : “ Acest îndulcitor exercită un efect diuretic, diminuează glicemia sau zahărul din sânge, scade tensiunea arterială şi este vasodilatator”. Totuşi, aşa cum se întâmplă cu toate produsele, au apărut şi controverse legate de stevie. Site-ul Ehow, care citează Universitatea din New York, arată că doze foarte mari de stevie ar creşte presiunea sanguină. De asemenea unele studii realizate pe animale ar fi arătat efecte asupra fertilităţii, dar aceasta se întâmplă rar la doze normale. Pentru a se evita complicaţiile se acceptă doar preparatele de stevie purificate şi evitarea exceselor.
joi, 8 august 2013
"Stevia": un îndulcitor la modă, sau un mare ajutor ca să nu ne îngrăşăm şi în caz de diabet?
Toată lumea
vorbeşte de beneficiile şi importanţa înlocuirii zahărului.
În prezent,
înlocuitorul cel mai la modă al zahărului este stevia, o plantă din Paraguay, care
nu trebuie confundată cu ştevia! Din frunzele ei se extrage un îndulcitor care este de 200-300 de ori mai dulce decât zahărul. Dă savoare multor produse, ceaiuri, băuturi, prăjituri... „Este un îndulcitor mai nou şi popular, 100% de origine naturală. Studiile arată că nu are nici un efect asupra nivelelor de zahăr din sânge şi s-a demonstrat că poate fi consumat de oricine, inclusiv copii, femei însărcinate şi femei care alăptează”, spune dr. Patricia Sangenis,, recunoscut medic cardiolog. „Stevia, numită şi iarbă dulce, nu aduce calorii. Este totalmente naturală. Este foarte stabilă la temperaturi înalte şi nu este absorbită de intestin“, explică doctor Alberto Cormillot. De asemenea este considerată o opţiune ideală pentru persoanele cu diabet, după cum explică Susana Zurschmitten, specialistă îm nutriţie şi fitoterapie : “ Acest îndulcitor exercită un efect diuretic, diminuează glicemia sau zahărul din sânge, scade tensiunea arterială şi este vasodilatator”. Totuşi, aşa cum se întâmplă cu toate produsele, au apărut şi controverse legate de stevie. Site-ul Ehow, care citează Universitatea din New York, arată că doze foarte mari de stevie ar creşte presiunea sanguină. De asemenea unele studii realizate pe animale ar fi arătat efecte asupra fertilităţii, dar aceasta se întâmplă rar la doze normale. Pentru a se evita complicaţiile se acceptă doar preparatele de stevie purificate şi evitarea exceselor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu