sâmbătă, 3 august 2013
Bicarbonatul de sodiu, de mare ajutor. Nici nu vă imaginaţi cât este de bun. Vedeţi de ce
A şa cum oţetul este de mare ajutor pentru curăţarea unei cratiţe, bicarbonatul de sodiu este de mare folos pentru creşterea prăjiturilor. În SUA este numit baking soda.
Pentru a face prăjituri mai pufoase, adăugaţi la făină bicarbonat de sodiu- două trei linguri la kilogramul de făină. Datorită căldurii, acţionează precum drojdia şi permite aerarea prăjiturilor. Bicarbonatul este mult mai bun decât praful de copt pentru că are şi virtuţi digestive. Unele legume (varză, pere, linte, fasole roşie) sunt uneori dificil de digerat. Puteaţi să adăugaţi foarte puţin bicarbonat la fierberea lor în apă. Timpul de preparare scade şi legumele devin mai digerabile. De asemenea îşi păstrează o culoare mai frumoasă. Bicarbonatul mai serveşte la baterea mai uşoară a albuşelor de ou şi înmuierea cărnii (punerea de bicarbonat în apa în care carnea se ţine două ore). Un alt truc de ştiut pentru femei: pentru baterea albuşelor e recomandat un vas rece, la început un bătut mai uşor, apoi din ce în ce mai repede şi se adaugă un vârf de sare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu