Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 17 decembrie 2016

Cine ne poate asigura imunitatea

Dovleacul e de mare folos
1.Usturoi-conține alicină, care stimulează activitatea celulelor sângelui pentru a distruge virusurilor răcelii și gripei.
Usturoiul ucide în proporții de 100% rinovirusul și virusurilor răcelii și gripei. Deoarece alicina se eliberează când usturoiul e tăiat și mestecat, ronțăiți căței de usturoi cruzi, Nu îi gătiți decât după ce stau tăiați 10 minute. Un cățel de usturoi muiat în miere și apoi înghțit este de mare folos.
2. Ceapa conține alicină, ca și usturoiul. De asemenea conține chercetină, un nutrient ce acționează asupra mucusului din cap și piept îmbunătățind sistemul imunitar. Ceapa îmbunătățește circulația sanguine și ne face să transpirăm, ceea ce este de ajutor când e vremea rece, pentru prevenirea infecțiilor. Consumând ceapă la primele simptome de gripă sau răceală întărește sistemul imunitar. Deși pare ciudat, punerea unei jumătăți de ceapă în dormitor când dormim poate să combat circulația bacteriilor și simptomele de gripă.
3, Ghimbirul reduce febra, durerile în gât, favorizează tusea pentru eliberarea mucusului din piept. Substanțele anttiflamatoare, cum ar fi shagaolul și gingerolul, fac ca ghimbirul să stimuleze circulația sanguină și să elibereze sinusurile. Îmbunătățirea circulației înseamnă mai mult oxigen pentru țesuturi și ne scapă de toxine și virusuri. Ghimbirul este foarte bun de asemenea în caz de dureri de cap, greață și dureri de cap. Dacă vă simțiți rău, un ceai de ghimbir e de mare folos. Tăiați câteva feliuțe de ghimbir proaspăt, puneți-le în apă și fierbeți-le. Apoi puneți puțin suc de lămâie sau ardei iute cayenne pentru a vă purifica organismul.
4. Ardei iute cayenne sau în general ardeiul iute conțin capsaicină – o bogată sursă de vitamin C și bioflavonoide care ajută sistemul imunitar în lupta cu răcelile și gripa. Produce creșterea de globule albe, care curăță celulele și țesuturile de toxine. Cayenne e de asemenea bogat în beta carotene și antioxidanți care ajută sistemul imunitar să se apere de virusuri și bacterii. Crește temperatura corpului și îl face să transpire, crescând activitatea sistemului imunitar. Cu cât este mai proaspăt, cu atât mai bine. Când vă simțiți rău, puțină pudră de cayenne în apă caldă cu suc de lămâie îmbunătățește sistemul imunitar.
5. Dovleacul e o mare sursă de vitamin C și carotene. 6 carotenoizi care se găsesc în țesutrile umane sunt furnizate de dovleac și alte alimente. Scade riscul de diverse cancere, protejează ochii și pielea de efectele ultravioletelor și ne apără de boli de inimă. Alpha-carotenul încetinește procesul de îmbătrânire. Plăcintarul este cea mai bogată sursă de nutrienți.
6. Kale ca și alte frunze verzi oferă doze bune de vitamin E. Crește imunitatea, producerea de celule B, globule albe care ucid bacteriile nedorite. Pentru mai bune beneficii, puneți kale la abur.
7. Citricele previn răceala și gripa. Portocalele și grepfrutul sunt bogate în vitamin C și cresc rezistența organismului la invadatorii nedoriți. E o bună sursă de antioxidanți numiți polifenoli- mai ales catehine care distrug virusurile de gripă și răceală. Un ceai verde cald ne face să ne simțim mai bine pe vreme rea. Puțină lămâie sau miere îi sporesc calitățile.

 8. Ciupercile sunt folosite de secole de oameni pentru îmunătățirea sistemului imunitar. Cresc producția și activitatea globulelor albe, făcându-le mai agresive, de mare ajutor în caz de infecții. De cel mai mare folos sunt ciupercile reishi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets