Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 8 decembrie 2016

Adevărul despre decembrie 1989

Duminică 18 decembrie 2016, de la ora 11.00, la Sala PICTURAîn cadrul programului CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONA generalul DAN VOINEA prezintă
conferinţa cu tema Adevărul juridic despre decembrie 1989. În preajma comemorării evenimentelor din 22 decembrie 1989, ultima Conferinţă a Teatrului Naţional din acest an îl are ca invitat pe Generalul Dan Voinea, magistratul care a instrumentat două dintre cele mai importante dosare post-decembriste: dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 şi cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990. Cu ocazia conferinţei, se va lansa volumul „Dosarele Securităţii. Marian Munteanu şi Miron Cozma versus Piaţa Universităţii” de Ramona Ursu, apărut la Editura Integral, 2016. 
Volumul prezintă în amănunt legăturile cu fosta Securitate ale lui Marian Munteanu şi Miron Cozma. Atât fostul lider al studenţilor, cât şi „generalul” minerilor au fost surse ale fostei Securităţi. Munteanu, botezat „Ioan” de securişti, a semnat angajamente şi a scris note informative despre foşti profesori şi colegi de-ai săi de facultate, până în anul Revoluţiei, iar Cozma, sursa „Paul”, avea sarcina să dea informaţii despre colegii săi din mină. Deşi au negat vehement după Revoluţie că au avut vreun fel de legătură cu Securitatea lui Ceauşescu, CNSAS a stabilit, atât în cazul lui Munteanu, cât şi în cazul lui Cozma că au fost persoane de sprijin şi au scris note informative, fostul lider al studenţilor primind chiar şi bani pentru „serviciile sale”. Preţul unui volum: 50 de lei. 

„Dosarul juridic al evenimentelor din 16-22 decembrie 1989 este mult diferit de ceea ce se vehiculează în cercurile politice şi mass-media şi contrazice speculaţiile potrivit cărora în România ar fi avut loc o lovitură de stat. Din dosar rezultă că schimbarea regimului comunist s-a datorat sacrificiului făcut de tinerii români şi nu este un efect al intervenţiei KGB-ului şi a altor servicii de informaţii străine. Tot din dosar reiese că, în perioada 22-28 decembrie ’89, se manifestă fenomenul terorist care a avut ca scop înăbuşirea revoltei şi reinstaurarea reprezentanţilor administraţiei comuniste. Cauza tergiversării cercetărilor în dosarele privind victimele din decembrie 1989 este justiţia înregimentată politic, care a influenţat soluţionarea dosarelor menite să demaşte crimele din decembrie 89 şi pe cele de la mineriade. Aceleaşi forte care au acţionat represiv în ‘89 au acţionat şi în 13-15 iunie 1990”. (Gen. Dan Voinea). Născut pe 23 iulie 1950, Dan Voinea este general şi magistrat român. Este procuror militar din anul 1982, între anii 1997 şi 2000 a deţinut şefia Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În decembrie 1989, când avea gradul de maior la Direcţia Procuraturii Militare, a fost desemnat procuror în procesul Elenei şi a lui Nicolae Ceauşescu, el întocmind rechizitoriul pe baza căruia cei doi au fost condamnaţi la moarte şi executaţi, în 25 decembrie 1989. Generalul magistrat Voinea este cel care a instrumentat două dintre cele mai importante dosare post-decembriste, cel al Revoluţiei din decembrie 1989 şi cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990.  Printre alte dosare instrumentate se numără şi cel al atacului împotriva postului de radio „Europa Liberă”, cu sediul la München, comis de Carlos Șacalul la cererea lui Nicolae Ceauşescu, în 1981. În 2006, Dan Voinea a fost numit în funcţia de procuror militar şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare, din cadrul Parchetului General. A fost propus de ministrul Justiţiei de atunci, Monica Macovei, primind apoi aviz favorabil de la Consiliul Superior al Magistraturii, cu unanimitate de voturi. Până în octombrie 2007 a deţinut şi interimatul şefiei Parchetelor Militare. 
În 2008, şeful Ministerului Public, Laura Kövesi, a cerut revocarea lui Voinea din funcţia de adjunct al şefului Secţiei Parchetelor Militare pentru folosirea defectuoasă a resurselor umane ale secţiei. Ea l-a acuzat de nefinalizarea nici după 18 ani a dosarelor revoluţiei şi mineriadelor. Prin decrete semnate de Preşedintele Traian Băsescu, în 20 martie 2009, generalul maior magistrat Dan Voinea a fost revocat din funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar în 1 aprilie a fost pensionat.
În 2009, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins cererea lui Voinea de reîncadrare în funcţia de procuror civil la Parchetul instanţei supreme.
În prezent, Dan Voinea este avocat şi conferenţiar al Universităţii „Titu Maiorescu”. 

Un comentariu:

  1. Ce mă frământă de la o vreme este riscul ca, pe nevăzute, cei care au pierdut - prin expunerea publică a recruţilor fostei securităţii cominternist-ceauşiste, legitimitatea „personalităţilor” strecurate societăţii civile, adică „emanate” de către aceasta, SĂ NU AJUNGĂ SĂ ŞI-O ŞI REFACĂ prin altă serie de naivi! Astfel, în baza unor proiecte susţinute de pseudo-ofiţeri ai statului român(securişti metamorfozaţi) de creare a „agenţilor” de informaţii în urma regizării unor decese, mediatizate sau nu, persoanelor „alese” să le fie declarate moarte identităţile iniţiale şi, înregimentate sub cele noi, să servească unor interese antidemocratice, antiumane, antinaţionale sau doar greşite - indiferent de motivaţie.E posibil? SPER SĂ NU FIE!!! Printr-un astfel de statut incognito, imposibil de corectat prin aportul societăţii, „recruţii” lor se pot schizoida faţă de ceea ce a însemnat viaţa lor anterioară, privându-li-se conştiinţa de contactele deschise, libere şi, astfel, rezonante, cu oamenii normali, de zi cu zi, în schimbul alienării pe care o poate da supunerea şi comuniunea cu caracterul „şefului” care, probabil, ar deţine controlul asupra a ceea ce merită citit, merită văzut, merită dorit, merită iubit(?), merită spus, merită discutat!? Ce ne facem dacă sistemul există prin coruperea sau naivitatea fie şi unui decident? Ce lecţie a oferit societatea franceză când NU a exclus din lotul său olimpic un cetăţean de etnie arabă, deşi fratele acestuia fusese racolat într-o grupare împotriva umanităţii!!
    DESIGUR, NU MĂ REFER LA PERSOANELE PROTEJATE PRIN PROGRAMELE NAŢIONALE SAU INTERNAŢIONALE ALE POLIŢIEI, DE PROTECŢIE A MARTORILOR ÎN LUPTA CONTRA CRIMINALITĂŢII ORGANIZATE!
    Legat de mineri adevăraţi, de astă-dată: iar explozie în subteran, iar internare fără probleme grave şi fără infecţii la Spitalul de Arşi, iar deces cu infecţii- după căteva zile- la acelaşi spital, iar d-ul Iancu Eugen protestează, iar Ministerul Sănătaţii deschide anchetă!
    În rest, „foştii” există doar pentru că GĂSESC material uman cu teren psiho-social motivat doar pecuniar, ferindu-se ca dracul de tămâie de cetăţenii români visători, deschişi, empatici cu masele, excluzându-le acestora bunul simţ din start. După ce au intermediat roadele economiei româneşti, prin pârghiile totalitarismului ideologic şi au beneficiat, după Revoluţia maselor din 1989, de structura industrială pe care şi-au asumat-o, iniţial prin societăţi pe acţiuni, apoi prin practici neconstituţionale, îi găsim acum deghizaţi în totalitarismul(sper nedominant) magnaţilor financiari= baroni locali, acei „Capo di tutti capi” raportaţi mai tot timpul ca entităţi autonome faţă de legislaţia financiară sau generală, nu numai de nedorit ci şi de incriminat- dacă îşi arogă drepturi pe faţă sau pe sub mână în viaţa partidelor, în stabilirea listelor de candidaţi, a ierarhiei lor sau la numirile în instituţii ori companii de stat - acolo unde se cere criteriul politic!
    Desigur, şantajarea unui membru de partid, funcţionar public sau parlamentar, de către „creatorul” său, sus-pomenitul baron local, sau alt intermediar, indiferent de motiv, este oricum pedepsită, dar cazurile trebuie popularizate, pentru ca toţi aspiranţii sinceri la activitate politică în slujba neamului, să ştie din start că reperele lor se găsesc doar în relaţia Opinie Publică - Bresle Profesionale- Ministere, şi nu în COMANDA ŞEFULUI DE PARTID. Astfel, unui viitor ministru, NIMENI nu va mai putea să-i ceară impunerea unor măsuri fără girul profesioniştilor angajaţi ai ministerului, ai asociaţiilor de profil şi ai celor interdependente ministerului sau de a comanda, pur şi simplu, măsuri de la o lună la alta, CI DE A VERIFICA şi ASIGURA, cu girul jurământului său şi al bunei credinţe către naţiune, TRANSPARENŢA ministerului şi funcţionarea lui conform Constituţiei şi legislaţiei.

    RăspundețiȘtergere

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets