Un produs Blogger.

likeboxpopup

miercuri, 1 aprilie 2015

Cea mai bună metodă de detoxificare Curăţaţi-vă ficatul pe cale naturală



La schimbările de sezon, este important să vă curăţaţi oorganismul de toxinele acumulate. Detoxificarea este importantă mai ales primăvara pentru a şterge oboseala iernii şi a ajuta ficatul.
Cura cu lămâie alungă oboseala

De ce trebuie curăţat ficatul ?

Rolul principal
al ficatului este de a flirta sângele : face curăţenie în globulele roşii, elimină deşeurile şi fabrică bila pentru a ne ajuta să digerăm grăsimile. Ficatul este însărcinat de asemenea cu capturarea toxinelor care se găsesc în corpul nostru când mâncăm, când fumăm sau luăm medicamente. Curăţarea ficatului (drenarea ficatului) permite deci ajutarea funcţiei sale de eliminare, dar îl ajută şi în stocarea vitaminelor (A,D,K,E) de care organismul nostru are nevoie.

Ce plante sunt de ajutor pentru ficat ?

Ridichile curăţă ficatul : se utilizează sucul- o lingură de 2-6 ori pe zi
Anghinarea stimulează ficatul, favorizând secreţia biliară-facilitează digestia şi previne tulburările digestive- infuzie de 3 ori pe zi
Păpădia pentru evacuarea toxinelor-frunzele sale sunt recunoscute pentru binefacerile asupra funcţiilor biliare ale organismului. Evacuează toxinele activând secreţia biliară şi stimularea ficatului. Se lasă la infuzat 3-5 grame de frunze uscate într-o cană între 5 şi 10 minute. Se ia de 3 ori pe zi.

Boldo (peumus boldus), arbust originar din Chile, optimizează digestia- frunzele sale conţin un ulei esenţial bogat în eucaliptol şi alcaloizi care stimulează secreţia bilei, facilitând evacuarea sa în intestin. Lăsaţi la infuzat 10 minute în apă fierbinte 1 g de frunze uscate în cană. Se bea o cană înainte de mese.

Este bună cura de lămâie ?

Lămâia ajută ficatul în două moduri : stimulează producerea bilei şi facilitează descompunerea grăsmilor şi evaqcuarea lor. Digestia este astfel mai eficace. În plus, proprietăţile diuretice stimulează activitatea renală şi ajută la eliminarea toxinelor. Cura cu lămâi (trebuie să fie bio) este de 21 de zile, mai ales dacă suferiţi de oboseală cronică.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets