Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 11 octombrie 2014

Adevăruri şi mituri despre virusul Ebola

Virusul letal, Ebola se extinde în vestul Africii cu mare repeziciune. 
Există multe mituri despre acest virus, dar şi multe adevăruri.

Adevăr: Aceasta este cea mai mare epidemie de Ebola din istorie

Epidemia Ebola a început în Guinea în luna februarie, după aceea s-a extins în Liberia şi Sierra Leone. Virusul a pus stăpânire asupra vestului Africii. Până acum s-au înregistrat 3500 de decese şi 7500 de oameni sunt în prezent infectaţi cu acest virus letal. Nicidată până acum, epidemia cu virus Ebola nu a trecut graniţele unei ţări şi s-a extins în captiale şi în mediul urban.

Mit: Ştim puţine lucruri despre Ebola

Ebola s-a descoperit în anul 1976 în Congo. Cercetătorii au căutat un leac şi au analizat acest virus timp de 38 de ani. Virusul este de tip Zaire şi este deosebit de agresiv.

Adevăr: Nu există niciun leac

Nu există în prezent niciun medicament care să fie atestat medical împotriva acestui virus letal, însă se lucrează la dezvoltarea unui vaccin sau medicament împotriva Ebola.

Mit: Virusul nu poate fi oprit

Experienţa epidemiilor recente indică faptul că cea mai bună metodă de a opri epidemia este de a-i izola pe cei infectaţi în centre de tratament. Nevoia de mai multe centre de tratament este imensă în vestul Africii. În Liberia, la o populaţie de 4,2 milioane de locuitori există doar 51 de centre de tratament. Este nevoie de mai multe centre pentu a putea opri epidemia.
70 la sută dintre cei infectaţi au nevoie de tratament, iar 70 la sută dintre înmormântări trebuie făcute respectând nişte norme stricte de siguranţă pentru ca sitaţia să nu escaladeze.  

Mit: Este periculos să călătoreşti în toată Africa

Cazurile de Ebola au fost înregistrate doar în Sierra Leone, Liberia, Guinea, Nigeria şi Senegal. Celelalte ţări africane au sporit măsurile de securitate pentru a evita extinderea epidemiei. Un exemplu ar fi controlarea febrei pasagerilor la aeroporturi.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets