Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 19 decembrie 2013

Cea mai bună şi cea mai rea mâncare de tip fast-food

    Mâncarea de tip fast-food lasă mult de dorit deoarece este greu să nu găseşti ceva care să nu conţină cantităţi mari de grăsimi şi carbohidraţi.  

Asta trebuie să ştiţi despre mâncărurile voastre preferate de tip fast-food

   Burgerii cu cartofi prăjiți

   Dacă țineți la dietă nu sunt de recomandat, dar dacă vă plac hamburgerii și cartofii prăjiți puteți desigur să consumați așa ceva din când în când. Cel mai important este să compensați totul făcând mișcare.  
   O alegere bună:  Hamburgerii bazați pe carne cu o cantitate mai redusă de grăsime fără dressing,  shaorma fără un dressing bazat pe grăsimi, falafel cu multe legume, lapte și apă.  
   O alegere mai puțin bună: cartofi prăjiți, salată de creveți, peşte prăjit cu maioneză, cârnaţi, chifteluţe, băuturi răcoritoare.

Mâncarea chinezească

    În principiu, mâncarea chinezească este bună. Aceasta constă din orez, carne de porc, peşte sau carne de pui. Cu toate acestea aveţi grijă la preparatele prăjite. Un dezavantaj este constituit de faptul că un fel de mâncare clasic chinezesc conţine în general multă grăsime.
   O alegere bună: Friptură cu muguri de bambus, friptura cu sos dacă lăsaţi uleiul să se scurgă, orez şi tăiţei, alunele caju, însă, acestea conţin multă grăsime, chiar şi în cantităţi mici.
   O alegere mai puţin bună: preparatele prăjite, sosul de arahide

Mâncarea thailandeză

   Aveţi grijă cu laptele de cocos, zahărul şi sosul de arahide, în rest puteţi să consumaţi aproape orice.      Mâncarea thailandeză este, la fel ca şi cea chinezească, bogată în fructe şi legume. Să aveţi grijă, însă, să nu mâncaţi prea mult, deoarece mâncarea este ispititor de bună.
   O alegere bună: Felurile de mâncare care includ carne de pui sau tofu, creveţi, peşte.
   O alegere mai puţin bună: laptele de cocos, preparatele prăjite şi zahărul care este presărat peste multe mâncăruri. De recomandat ar fi să lăsaţi uleiul să se scurgă din mâncăruri sau să înmuiaţi un şerveţel în ulei. Astfel scăpaţi de multe calorii.

Mâncarea indiană

   Multe bucătării asiatice se gândesc şi la cei care ţin la dietă. Din păcate, nu este cazul celei indiene.     Preparatele din carne de pui şi legume conţin cantităţi ridicate de grăsimi.
  O alegere bună: Felurile de mâncare care conţin bucăţi întregi de carne. Cereţi, de asemenea, o salată de legume în plus.
  O alegere mai puţin bună: Sosurile grase bazate pe smântână. Chiar și mâncărurile vegetariene conţin mult ulei, multă smântână şi multă grăsime. Pâinea tradiţională indiană este unsă cu grăsime. De aceea, ar fi recomandat să renunţaţi să mai comandaţi şi aşa ceva.

Sushi


   Această mâncare este cea mai ptrivită pentru cei care țin la dietă. Singurul dezavantaj este, însă, lipsa legumelor. Puteţi să mai adăugaţi şi nişte fructe la desert.
  O alegere bună: Bucăţile de suhi, supa miso, Wasabi (cremă de hrean), Nori (alge comestibile)
   O alegere mai puţin bună:  Somonul, deoarece conţine multă grăsime.

Pizza

    Pizza nu este o mâncare rea, însă două lucruri îi conferă titulatura de bombă calorică: caşcavalul şi mărimea. Cel mai indicat ar fi să consumaţi doar jumătate dintr-o pizza de dimensiune standard şi cealaltă jumătate să o păstraţi pentru ziua următoare sau să o împărţiţi cu familia. În loc de a mânca şi cealaltă jumătate, consumaţi o salată de legume.
   O alegere bună: Legumele, evitaţi, însă, măslinele și avocado deoarece conţin multe grăsimi. Asiguraţi-vă că şunca este proaspătă. Puteţi adăuga la masă şi o salată de rucola care este foarte bună pentru organism.
   O alegere mai puţin bună: Nu alegeţi o pizza cu mult caşcaval, sos bernaise, carne de oaie, bacon sau sardine în ulei.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets