marți, 17 aprilie 2018
10 alimente pe care să le mâncăm pentru un pancreas sănătos
Consumând
alimente pentru un pancreas sănătos ne asigurăm ca acest organ important să-și
facă datoria. Iată ce alimente sunt de mare ajutor:
1.
Turmericul scade durerea și
inflamațiile în pancreas.
2.
Usturoiul conține nutrienți,
sulf, arginine, oligozaharide, flavonoizi și seleniu cu efecte positive asupra
țesuturilor pancreatice.
3.
Cireșele sunt bogate în
antioxidanți și compuși ce previn cancerul pancreatic.
4.
Cruciferele, varza, coopida,
verzele de Buxelles, mai ales broccoli, sunt bogate în flavonoizi și luteolină
care inhibă celule de cancer pancreatic.
5.
Cartofii dulci îmbunătățesc
funcția pancreatică cu 50%. Stabilizează de asemenea nivelul de zahăr din sânge
și încetinesc eliberarea zahărului în sânge.
6.
Probiotice sunt bogate în
probiotice și enzyme care ajută susținerea sănătății traectului digestive,
îmbunătățesc digestia și sistemul imunitar. Enzimele din probiotice previn
pancreatita.
7.
Ceapa are flavonoizi care luptă
cu cancerul și mențin pancreasul sănătos.
8.
Lămâile încurajează eliberarea
de enzime digestive din pancreas. Lime și kiwi sunt de asemenea de folos ăentru
pancreas.
9.
Păpădie-ceaiul de păpădie este
cunoscut pentru eliminarea toxinelor din intestine și ficat. Aceasta ajută la
reparerea țesuturilor pancreatice și producerea de bilă. Vătămarea și
inflamarea pancreasului e redusă.
10.
Oregano este un puternic antihiperglicemic
și combate diabetul. Este un tratament efficient
împotriva celulelor pancreatice agresive.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu