sâmbătă, 2 decembrie 2017
Rețetă de blaturi pentru tortul Pavlova. Cea mai bună prăjitură de Crăciun
Deși mai avem 23
de zile până la Crăciun, vă oferim o idee de tort ideal pentru minunata
sărbătoare: Pavlova
Pentru
blaturile din bezea: 8 albușuri, 500 grame zahăr pudră, 3 linguri de amidon, 5
linguri de zeamă de lămâie
Batem
albușurile
cu 200 de grame de zahăr pudră, cu mixerul, la viteză medie. Când devin
spumă, se adaugă restul de zahăr pudră și se mai mixează 10 minute. Când capătă
o consistență densă, se adaugă amidonul și se mai mixează 5 minute. În final se
adaugă zeamă de lămâie și se amestecă încet până se încorporează. Într-o tavă
rotundă cu diametrul de circa 20 centimetri se pune hârtie de copt și se toarnă
o treime din amestecul de albuș mixat, într-un strat de circa 4-5 cm. La fel se
fac încă două blaturi, fiecare din câte o treime de albuș mixat. Se țin la
cuptor 2 ore la 100 grade Celsius, fiecare. Se lasă să se răcească la
temperatura camerei. Nu este nimic dacă se crapă blaturile.
Sugerăm să
puneți Nutella între blaturi și apoi să acoperiți tortul cu frișcă. Deasupra se
pot pune aranjamente de fructe de pădure, sau feliuțe de alte fructe.
În filmul de
mai sus puteți vedea cum se face o altă Pavlova
În filmul de
mai jos vedeți cum se face o Pavlova cu ciocolată.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu