Un produs Blogger.

likeboxpopup

marți, 13 iunie 2017

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți despre socul negru

1) Din flori se obține suc


   Florile de soc miros frumos și se dezvoltă ca un buchet. Se folosesc în primul rând la prepararea socatei care are ca ingrediente principale lămâie și zahăr.

 2) Fructele nu trebuie consumate crude




  Fructele de soc nu trebuie în niciun caz consumate crude, deoarece pot cauza stări de vomă, crampe și stări de rău. Acestea trebuie fierte între 15 și 20 de minute înainte ca să poată fi consumate.

 3) Contribuie la sănătatea organismului


 Socul conține glucozide care ameliorează infecțiile și febra. Flavonoizii antioxidanți ajută chiar împotriva gripei. Mai ales fructele sunt bogate în vitamina C și beta-caroten.

4) Se potrivește de minune la mâncăruri


 Socul poate fi folosit și la prepararea mâncării. Florile, de pildă, se pot prăji și folosi la deserturi. Sucul poate fi folosit la înghețate și tarte. Socul poate fi folosit ca și garnitură de exemplu la somonul la grătar. Poate fi utilizat și la dressinguri și marinate.

5) Se poate folosi la băuturile tari


 Socul poate fi folosit la prepararea de cidru, dar și de lichior, șampanie și vin fiert.

6)  Se poate confunda cu socul roșu


 Socul negru poate fi confundat cu cel roșu care este otrăvitor. Totuși, există niște diferențe clare. Florile celui roșu sunt galbene, în timp ce cele ale celui negru sunt albe.  Acesta mai poate fi confundat cu bozul care este și el otrăvitor. Diferența este că bozul crește până la maxim 1 metru, în timp ce socul negru crește mult mai înalt și are un trunchi mai lemnos.

7) Se recoltează din luna iunie până în luna septembrie


 Florile de soc se recoltează în lunile mai și iunie, în timp ce pentru fructe trebuie să așteptați până în septembrie ca să se coacă. Socul se poate recolta din multe locuri, acesta putând fi găsit chiar și în parcuri.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets