Dovleacul e de mare folos |
sâmbătă, 17 decembrie 2016
Cine ne poate asigura imunitatea
1.Usturoi-conține
alicină, care stimulează activitatea celulelor sângelui pentru a distruge
virusurilor răcelii și gripei.
Usturoiul ucide în proporții de 100% rinovirusul
și virusurilor răcelii și gripei. Deoarece alicina se eliberează când usturoiul
e tăiat și mestecat, ronțăiți căței de usturoi cruzi, Nu îi gătiți decât după ce
stau tăiați 10 minute. Un cățel de usturoi muiat în miere și apoi înghțit este
de mare folos.
2. Ceapa conține alicină, ca și usturoiul. De
asemenea conține chercetină, un nutrient ce acționează asupra mucusului din cap
și piept îmbunătățind sistemul imunitar. Ceapa îmbunătățește circulația sanguine
și ne face să transpirăm, ceea ce este de ajutor când e vremea rece, pentru
prevenirea infecțiilor. Consumând ceapă la primele simptome de gripă sau
răceală întărește sistemul imunitar. Deși pare ciudat, punerea unei jumătăți de
ceapă în dormitor când dormim poate să combat circulația bacteriilor și
simptomele de gripă.
3, Ghimbirul reduce febra, durerile în gât,
favorizează tusea pentru eliberarea mucusului din piept. Substanțele
anttiflamatoare, cum ar fi shagaolul și gingerolul, fac ca ghimbirul să
stimuleze circulația sanguină și să elibereze sinusurile. Îmbunătățirea
circulației înseamnă mai mult oxigen pentru țesuturi și ne scapă de toxine și
virusuri. Ghimbirul este
foarte bun de asemenea în caz de dureri de cap, greață și dureri de cap. Dacă
vă simțiți rău, un ceai de ghimbir e de mare folos. Tăiați câteva feliuțe de
ghimbir proaspăt, puneți-le în apă și fierbeți-le. Apoi puneți puțin suc de
lămâie sau ardei iute cayenne pentru a vă purifica organismul.
4. Ardei iute
cayenne sau în general ardeiul iute conțin capsaicină – o bogată sursă de vitamin
C și bioflavonoide care ajută sistemul imunitar în lupta cu răcelile și gripa. Produce
creșterea de globule albe, care curăță celulele și țesuturile de toxine. Cayenne
e de asemenea bogat în beta carotene și antioxidanți care ajută sistemul
imunitar să se apere de virusuri și bacterii. Crește temperatura corpului și îl face să transpire, crescând activitatea sistemului imunitar. Cu cât este mai
proaspăt, cu atât mai bine. Când vă simțiți rău, puțină pudră de cayenne în apă
caldă cu suc de lămâie îmbunătățește sistemul imunitar.
5. Dovleacul e o mare sursă de vitamin C și carotene. 6 carotenoizi care se
găsesc în țesutrile umane sunt furnizate de dovleac și alte alimente. Scade
riscul de diverse cancere, protejează ochii și pielea de efectele
ultravioletelor și ne apără de boli de inimă. Alpha-carotenul încetinește procesul de îmbătrânire. Plăcintarul
este cea mai bogată sursă de nutrienți.
6. Kale ca și alte frunze
verzi oferă doze bune de vitamin E. Crește imunitatea, producerea de celule B,
globule albe care ucid bacteriile nedorite. Pentru mai bune beneficii, puneți
kale la abur.
7. Citricele previn
răceala și gripa. Portocalele și grepfrutul sunt bogate în vitamin C și cresc
rezistența organismului la invadatorii nedoriți. E o bună sursă de antioxidanți
numiți polifenoli- mai ales catehine care distrug virusurile de gripă și
răceală. Un ceai verde cald ne face să ne simțim mai bine pe vreme rea. Puțină
lămâie sau miere îi sporesc calitățile.
8. Ciupercile sunt folosite de secole de
oameni pentru îmunătățirea sistemului imunitar. Cresc producția și activitatea
globulelor albe, făcându-le mai agresive, de mare ajutor în caz de infecții. De cel mai mare folos sunt ciupercile reishi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu