Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 9 august 2014

Care alimente se ţin în frigider şi care nu

Se ţine ketchupul în frigider? Dar gemul , sosul sau maioneza? Ne lămureşte expertul britanic în microbiologie Dr Peter Barratt.
Ketchupul 

Oţetul şi roşiile din ketchup îi conferă un nivel de aciditate care încetineşte dezvoltarea bacteriilor. Totuşi, trebuie păstrat la frigider şi consumat în cel mult 8 săptămâni.

 Gemul

 În mod normal, nu este nevoie ca gemul să fie pus la frigider dacă este consumat în 3-6 luni. Însă, după deschidere, dacă nu folosiţi tacâmuri curate, poate mucegăi. Chiar dacă este scos, mucegaiul se poate răspândi în borcan şi duce la dureri de stomac sau alergii. Se recomandă păstrarea la temperatura camerei, maximum 6 luni.

 Untul de arahide

Ca şi în cazul gemului, se ţine la temperatura camerei. Este însă obligatoriu să folosiţi tacâmuri curate şi să-l consumaţi în maximum 3 luni. Muştar Muştarul se mănâncă împreună cu carnea, aşa că trebuie consumat numai cu tacâmuri perfect curate. Nu introduceţi niciodată cuţitul şi furculiţa de la carne în borcanul cu muştar. Oricum, muştarul trebuie păstrat în frigider.
Maioneza 

Maioneza se păstrează numao în frigider nu mai mult de 3 luni de la deschidere. Nu se congelează niciodată.
Tabasco

 Trebuie păstrat într-un loc răcoros şi întunecat, dacă nu este deschis. După deschidere, se ţine la frigider.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets