sâmbătă, 9 august 2014
Care alimente se ţin în frigider şi care nu
Se ţine ketchupul în frigider? Dar gemul , sosul sau maioneza? Ne lămureşte expertul britanic în microbiologie Dr Peter Barratt.
Ketchupul
Oţetul şi roşiile din ketchup îi conferă un nivel de aciditate care încetineşte dezvoltarea bacteriilor. Totuşi, trebuie păstrat la frigider şi consumat în cel mult 8 săptămâni.
Gemul
În mod normal, nu este nevoie ca gemul să fie pus la frigider dacă este consumat în 3-6 luni. Însă, după deschidere, dacă nu folosiţi tacâmuri curate, poate mucegăi. Chiar dacă este scos, mucegaiul se poate răspândi în borcan şi duce la dureri de stomac sau alergii. Se recomandă păstrarea la temperatura camerei, maximum 6 luni.
Untul de arahide
Ca şi în cazul gemului, se ţine la temperatura camerei. Este însă obligatoriu să folosiţi tacâmuri curate şi să-l consumaţi în maximum 3 luni. Muştar Muştarul se mănâncă împreună cu carnea, aşa că trebuie consumat numai cu tacâmuri perfect curate. Nu introduceţi niciodată cuţitul şi furculiţa de la carne în borcanul cu muştar. Oricum, muştarul trebuie păstrat în frigider.
Maioneza
Maioneza se păstrează numao în frigider nu mai mult de 3 luni de la deschidere. Nu se congelează niciodată.
Tabasco
Trebuie păstrat într-un loc răcoros şi întunecat, dacă nu este deschis. După deschidere, se ţine la frigider.
Ketchupul
Oţetul şi roşiile din ketchup îi conferă un nivel de aciditate care încetineşte dezvoltarea bacteriilor. Totuşi, trebuie păstrat la frigider şi consumat în cel mult 8 săptămâni.
Gemul
În mod normal, nu este nevoie ca gemul să fie pus la frigider dacă este consumat în 3-6 luni. Însă, după deschidere, dacă nu folosiţi tacâmuri curate, poate mucegăi. Chiar dacă este scos, mucegaiul se poate răspândi în borcan şi duce la dureri de stomac sau alergii. Se recomandă păstrarea la temperatura camerei, maximum 6 luni.
Untul de arahide
Ca şi în cazul gemului, se ţine la temperatura camerei. Este însă obligatoriu să folosiţi tacâmuri curate şi să-l consumaţi în maximum 3 luni. Muştar Muştarul se mănâncă împreună cu carnea, aşa că trebuie consumat numai cu tacâmuri perfect curate. Nu introduceţi niciodată cuţitul şi furculiţa de la carne în borcanul cu muştar. Oricum, muştarul trebuie păstrat în frigider.
Maioneza
Maioneza se păstrează numao în frigider nu mai mult de 3 luni de la deschidere. Nu se congelează niciodată.
Tabasco
Trebuie păstrat într-un loc răcoros şi întunecat, dacă nu este deschis. După deschidere, se ţine la frigider.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu