joi, 13 septembrie 2012
Este momentul unei cure cu struguri
Diuretici, datorită
bogăţiei de apă şi potasiu, remineralizanţi, datorită conţinutului de magneziu,
calciu, fier şi fosfor, strugurii sunt consideraţi de asemenea un drenor al
ficatului. Acum, toamna, este momentul pentru a face o cură de energie ! Datorită
conţinutului de fibre, strugurii permit purificarea intestinelor şi a
ficatului. Datorită potasiului, scad tensiunea arterială şi reglează ritmul
cardiac. Fierul şi seleniul pe care îl conţin stimulează sistemul imunitar.
Strugurii negri au un pigment propriu, chercetina, care protejează aparatul
cardiovascular şi favorizează digestia. Dar atenţie la bogăţia lor în calorii.
Nu vă lansaţi însă într-o cură cu struguri fără să vă pregătiţi organismul.
Câteva zile înainte de a o începe evitaţi carnea, mesele prea bogate, băuturile
alcoolice, cafeaua, ciocolata, privilegiaţi consumul de legume. De asemenea evitaţi
un consum bogat în proieine imediat după cură. În primele zile după cură
consumaţi numai legume şi fructe, crude sau preparate. Apoi introduceţi
progresiv produse lactate cu digestie uşoară, iaurturi, brânză albă, cereale şi
peşte. Înainte de a mânca din nou carne…
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu