Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 15 septembrie 2012

Semnele unei rupturi în cuplu şi cum poate fi evitată o ruptură



Dispute dese, sentiment de plictiseală, relaţii sexuale din ce în ce mai rare... Psihologul francez Brigitte Lahaie arată că acestea sunt semnele unei posibile rupturi, potrivit cărţii sale ”Reuşita în cuplu”. Cum se poate trece peste primele dificultăţi? În primul rând nu trebuie să aruncăm toată vina pe celălalt. Dacă simţiţi că nu mai sunteţi într-o relaţie armonioasă, iată întrebările pe care trebuie să vi le puneţi şi să luaţi imediat măsuri:
-Simţiţi că sunteţi mereu cel care faceţi primul pas, partenerul arată din ce în mai puţin entuziasm în a vă urma?
-Mai aveţi ţeluri şi obiective comune?
-Raporturile sexuale sunt din ce în ce mai rare şi plăcerea nu mai exisă?
-Vă plictisiţi când sunteţi împreună?


joi, 13 septembrie 2012

Este momentul unei cure cu struguri


Diuretici, datorită bogăţiei de apă şi potasiu, remineralizanţi, datorită conţinutului de magneziu, calciu, fier şi fosfor, strugurii sunt consideraţi de asemenea un drenor al ficatului. Acum, toamna, este momentul pentru a face o cură de energie ! Datorită conţinutului de fibre, strugurii permit purificarea intestinelor şi a ficatului. Datorită potasiului, scad tensiunea arterială şi reglează ritmul cardiac. Fierul şi seleniul pe care îl conţin stimulează sistemul imunitar. Strugurii negri au un pigment propriu, chercetina, care protejează aparatul cardiovascular şi favorizează digestia. Dar atenţie la bogăţia lor în calorii. Nu vă lansaţi însă într-o cură cu struguri fără să vă pregătiţi organismul. Câteva zile înainte de a o începe evitaţi carnea, mesele prea bogate, băuturile alcoolice, cafeaua, ciocolata, privilegiaţi consumul de legume. De asemenea evitaţi un consum bogat în proieine imediat după cură. În primele zile după cură consumaţi numai legume şi fructe, crude sau preparate. Apoi introduceţi progresiv produse lactate cu digestie uşoară, iaurturi, brânză albă, cereale şi peşte. Înainte de a mânca din nou carne…

miercuri, 12 septembrie 2012

Aerul poluat ucide în oraşele mari

Concentarţiile de microparticule depăşesc normele Organizaţiei Mondiale a sănătăţii. Praful pătrunde mai mult sau mai puţin în plămâni. Particulele foarte fine, cu mărimi inferioare la 2,5 micrometri, de mărimea unei bacterii, sunt cele mai periculoase, fiindcă se pot infiltra în alveolele din căile respiratorii. Respectarea normelor OMS (10 µg/m3) în loc de  între 14 şi 20 µg, constatate în toate  oraşele mari, ar duce la, în medie, la 2.900 decese pe an, dintre care 1.500 din cauze cardiovasculare.

 
Locuitorii Parisului sunt in pericol

















marți, 11 septembrie 2012

De la 60 de ani, alcoolul favorizează hemoragiile cerebrale

Consumul a 4 pahare de alcool pe zi atrofiază şi fragilizează creierul. La această concluzie au ajuns medicii cercetătorii francezi conduşi de profesorul Charlotte Cordonnier. Este unul din cele mai uimitoare studii care arată că un consum regulat de alcool, chiar şi la nivele departe de alcoolism, deteriorează arterele cerebrale  şi chiar poate provoca un accident brutal. Sunt două feluri de leziuni posibile ale arterelor creierului : cele care produc ischemie (infarct cerebral), fie se rup, producând o hemoragie. În primul caz riscul de mortalitate este între 10 şi 13%, în al doilea caz probabilitatea este de 40%. 


luni, 10 septembrie 2012

De ce căscatul este contagios?



Un studiu realizat în Italia a arătat că oamenii cască prin empatie, cu cât este mai puternică legătura dintre persoane, cu atât căscatul este mai contagios. Rezultatele arată că ritmul de molipsire de căscat este mai mare în locul în care se află rude, prieteni şi cel mai puţin în locuri cu necunoscuţi. Autorii studiului, Ivan Norsica şi Elisabetta Papalagi, de la Muzeul de Istorie Naturală al Universităţii din Pisa şi de la Institutul de ştiinţe cognitive şi tehnologii din Roma, au ajuns la următoarea concluzie: căscatul este un mecanism de împărtăşire a emoţiilor, o formă de solidarizare cu persoane care experimentează o senzaţie legată de stres, anxietate, plictis sau oboseală. Totodată s-a descoperit că nu căscăm degeaba, ci pentru a ne răcori creierul. Căscatul diferă în funcţie de anotimp şi ajută la reglarea temperaturii corpului.

vineri, 7 septembrie 2012

De ce femeile fac burtă după 50 ani?

La menopauză, o enzimă declanşează stocarea de grăsimi. Repartiţia grăsimilor se modifică în corpul femeilor, mai puţin pe coapse şi mai mult pe abdomen, ceea ce medicii numesc obezitate abdominală. Cercetătorii americani dezvăluie, în ultimul număr al revistei Diabetes, dovada că o enzimă, ALDH1A1, este de vină. Când se elimină această enzimă la un şoarece genetic modificat chiar şi o femelă cu un bogat regim de grăsimi nu se mai îngraşă. De aici, medicii au ajuns la concluzia că enzima trebuie blocată pentru a combate obezitatea abdominală. Există două tipuri de astfel de obezitate, cea care se produce sub piele, subcutanată, mai puţin periculoasă pentru sănătate, şi cea din interiorul pântecelui, obezitatea viscerală, care joacă rolul în numeroase maladii, mai ales diabet, boli cardiovasculare şi unele cancere (colon, sân). Înainte de menopauză, activitatea enzimei responsabile cu obezitatea viscerală şi frânată de hormoni feminini.

 

joi, 6 septembrie 2012

Şi bărbaţii se pot simţi însărcinaţi!



 Există cazuri rare de bărbaţi care prezintă exact simptomele de sarcină ale soţiei lor, când aşteaptă un copil. “Când am întrat în trei luni, pântecele lui a început să crească şi era foarte emoţionat pentru că eu eram însărcinată”, a povestit britanica Amanda Bennett despre bărbatul ei, Mike Dowdall. Sindromul de sarcină falsă, Couvade, este cunoscut de către medici, care cred că este cauzat de un înalt nivel de hormoni feminini în corpul viitorului tată. Unii specialişti cred însă că stările de “graviditate” ale tăticilor sunt cauzate de factori psihologici, cum ar fi anxietatea pe care o resimt în perspectiva paternităţii. În aproape toate cazurile, simptomele sindromului dispar imediat după naşterea copilului. 

miercuri, 5 septembrie 2012

Ce preferă bărbaţii în realitate la femei

Unghiile lăcuite, machiajul sexy şi o coafură plină de stil sunt doar câteva din metodele femeilor de a-i cuceri pe bărbaţi.
Solista trupei No-Doubt, Gwen Stefani (42 de ani) a declarat de curând în revista americană „Harper's Bazaar" că îi place să fie atractivă pentru soţul ei şi lui îi place când ea este machiată. De asemenea, ea a afirmat că se machiază uneori chiar şi de două ori pe zi. Oare chiar o fi necesar să te machiezi atât de des?



Naturaleţea este cea mai importantă

75% dintre bărbaţi preferă trupul feminin natural. Conform sondajului publicaţiei „BILD der Frau“, 67% dintre cei chestionaţi afirmă că au o repulsie faţă de ungiile artificiale lungi. Un alt sondaj al „Jolie“ relevă faptul că 100% dintre bărbaţi preferă unghiile naturale. 
Acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte bronzul de la solar. 49% dintre bărbaţi nu sunt încântaţi de acest lucru. Dar până la urmă ce preferă bărbaţii?
Un decolteu generos evident! Conform unui sondaj al serviciului de matrimoniale „Bildkontakte.de“, 71% dintre bărbaţi se lasă seduşi de o femeile cu un decolteu generos.


marți, 4 septembrie 2012

Spune-mi din ce pahar bei ca să-ţi spun cât de repede te îmbeţi


Forma paharului influenţează viteza cu care o persoană bea alcool, potrivit unui sudiu realizat de Universitatea din Bristol, Marea Britanie. Angela Attwood şi colegii ei de la Şcoala de Psihologie Experimentală au arătat că paharele cu pereţi cu formă curbă fac ca berea să se bea de două ori mai repede decât paharele cu pereţi drepţi. Când aceleaşi vase sunt umplute cu băuturi nealcoolice, ca de exemplu băuturi răcoritoare, viteza de consum nu depinde de forma recipientului. În cadrul aceloraşi experimente, cercetătorii au cerut participanţilor să aprecieze dacă paharul este umplut mai mult sau mai puţin de jumătate. Numărul erorilor a fost mai mare în cazul pereţilor cu forme curbe. Având în vedere că viteza de consum a alcoolului influenţează nivelul de intoxicaţie, cercetătorii ne recomandă să bem de preferinţă în pahare cu pereţii drepţi.

luni, 3 septembrie 2012

Minciuna e în ochi



Este de ajuns să ne uităm în ochii unei persoane pentru a ne da seama că minte, potrivit unui studiu ştiinţific. Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh şi de la Universitatea din Hertfordshire susţin că există o legătură între mişcările ochilor şi spunerea adevărului, ceea ce este elementul cheie al Programului de neurolingvistică. Se spune că persoanele care îşi îndreaptă privirea spre dreapta vizualizează un eveniment construit sau imaginar. În timp ce persoanele care îşi îndreaptă privirile spre stânga vizualizează o amintire din memorie. Cercetătorii au făcut experienţe asupra unui grup de voluntari cărora li s-au filmat mişcările ochilor. Astfel s-a demonstrate că există o legătură între minciună şi mişcarea ochilor. Caroline Watt, cercetătoare la Universitatea Edinburgh, susţine însă că nu se poate demonstra cu certitudine că unele mişcări oculare trădează minciuna. 

sâmbătă, 1 septembrie 2012

Sexul neprotejat face femeile fericite



 Ştiaţi că încă din anul 1798 Giacomo Casanova preîntâmpina sifilisul cu prezervative din membrane animale? Prezervativul este astăzi o măsură de protecţie indispensabilă care poate să-ţi salveze viaţa – mai ales în cazul aventurilor de scurtă durată.Cu atât mai înspăimântător este un studiu al universităţii SUNY Albany din New York care este prezentat pe site-ul american howaboutwe.com. Cercetătorii afirmă că femeile care în timpul actului sexual renunţă la prezervativ înregistrează nişte schimbări pozitive în ceea ce priveşte starea lor de spirit. Mai pe scurt: femeile care fac sex neprotejat sunt aparent mai fericite.Acest rezultat îndoielnic a luat naştere prin faptul că femeile care fac sex neprotejat au fost supuse unui aşa-numit test „Beck Depression Inventory“, un test cu variante multiple denumit de către Dr. Aaron T. Beck care are rolul de a indica gradul unei depresii. Astfel, s-a demonstrat că sentimentul de fericire al femeilor care s-a generat în urma unei partide de sex neprotejat se află la acelaşi nivel cu acela al celor care nu au făcut deloc sex. Pe de altă parte, cele care refuză sexul protejat se dovedesc a fi cele mai fericite. Motivul este următorul: sperma conţine substanţe care stimulează buna dispoziţie precum estrogen (hormon sexual feminin), oxitocină, cortizol, serotonină şi melatonină. Sună ca un coctail nobil pentru cei care au învăţat asta la orele de biologie, însă sexul neprotejat presupune nu numai riscuri de sănătate ci poate duce chiar şi la o sarcină nedorită.

 

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets