Un produs Blogger.

likeboxpopup

marți, 9 ianuarie 2018

Un spectacol pe care sub nicio formă nu trebuie să-l ratați! O premieră uluitoare!

Orchestra Titanic - în lumina reflectoarelor,
prima premieră a anului 2018 la TNB!Sâmbătă 13 ianuarie şi duminică 14 ianuarie, ora 20.00, la Sala Pictura vor avea loc, în avanpremieră, primele spectacole cu Orchestra Titanic de Hristo Boicev, în regia lui Felix Alexa şi scenografia Andradei Chiriac, cea dintâi premieră a anului 2018 la Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Cu acest spectacol, TNB continuă preocuparea pentru zona balcanică, un spaţiu atât de special şi atât de ofertant dramatic, iar regizorul, fin observator al acestui spaţiu ne invită, într-o companie excepţională - distribuţia care îi dă viaţă scenică, la o poveste aflată la graniţa dintre real şi oniric.
Claudiu Bleonţ, Mihai Constantin, Mihai Călin, Richard Bovnoczki şi Tania Popavă dau întâlnire cu o piesă care s-a bucurat de 30 de montări în toată lumea.
 Orchestra Titanic este o comedie filosofică și absurdă despre dorința de evadare în iluzie.
Felix Alexa creează un univers de un realism magic, potențat și de decorul Andradei Chiriac.

"În Orchestra Titanic, patru personaje aflate într-o gară părăsită și distrusă, o imagine a singurătății și ratării fiecăruia dintre ei, repetă la nesfârșit un posibil scenariu al salvării din această existență lipsită de sens. Ei, de fapt, repetă propria piesă scurtă, cu final previzibil, intrând într-o iluzie pe care și-o alimentează jucând „teatru”.

Un „teatru” văzut ca o salvare posibilă din monotonia unei vieți ratate, un „teatru” ce le poate da, fie și pentru scurt timp, iluzia salvării.
Ironia lui Boicev devine însă și mai puternică odată cu apariția lui Harry, un magician ce le aduce perspectiva salvării printr-o iluzie și mai mare decât teatrul, o iluzie supremă, ce reprezintă trecerea lor în altă dimensiune, în care totul devine posibil.

Spectacolul meu vorbește despre teatru și viață, despre cum ne putem salva, măcar parțial, dintr-o existență frustrantă și anostă, sperând la o altă dimensiune creată prin iluzie. O iluzie pe care ne-o creăm fiecare în intimitate, ca alternativă salvatoare.
Și ce altceva reprezintă teatrul, dacă nu o iluzie ce poate deveni uneori mai reală și mai intensă decât realitatea însăși?" - spune Felix Alexa.

Hristo Boicev, cel mai cunoscut şi mai jucat dramaturg bulgar, era declarat dramaturgul anului 1989, cu 40 de montări pe tot teritoriul Bulgariei, iar astăzi este autorul jucat în 40 de ţări de pe cinci continente, multipremiat în ţara sa şi peste hotare. Printre piesele sale cele mai cunoscute se numără Colonelul Pasăre (pentru o distribuție feminină, titlul este Colonelul și păsările sale)Orchestra Titanic, Spitalul comunal (pusă în scenă, în România, de Felix Alexa, la Teatrul Metropolis), monodrama Fenomen, Subteran, Acel lucru, Invazia etc. A dramatizat romanele Zorba grecul de Nikos Kazantzakis și Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald.


Premiera oficială va avea loc în prezenţa autorului şi este programată pentru 16 şi17 ianuarie, de la ora 20.00, la Sala Pictura.Orchestra Titanic
de Hristo Boicev   
Traducerea Livia Nistor

În distribuţie:
Harry          CLAUDIU BLEONŢ
Luko           MIHAI CONSTANTIN
Meto           MIHAI CĂLIN
Doko           RICHARD BOVNOCZKI
Liubka          TANIA POPA


Regia: FELIX ALEXA

Scenografia: ANDRADA CHIRIAC

Lighting design şi ilustraţia muzicală: FELIX ALEXA


Concept video: RĂZVAN PASCU.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets