Un produs Blogger.

likeboxpopup

vineri, 1 decembrie 2017

Miturile iernii

Ştim multe lucruri despre ce ni se întâmplă pe timpul iernii, însă unele sunt doar mituri. CNN a decis să verifice care mituri sunt adevărate şi care false legate de anotimpul alb.

Pierdem mare parte din căldura corpului prin cap
Un studiu din anii 1950 susţinea acest lucru, bazându-se pe un experiment. Voluntari care au vizitat zona arctică cu capul descoperit şi în rest înfofoliţi normal că au pierdut cea mai mare parte din căldură prin cap. Dacă ieşim în frig fără mănuşi, pierdem căldura prin mâini.
Lipsa luminii provoacă depresia de iarnă
E adevărat că zilele fără soare duc la depresie, dar şi alţi factori favorizează depresia de iarnă, programul încărcat, stresul şi grijile.
Femeile
se îngraşă iarna
Când este frig stăm mai mult la căldură, în pătură. Nu este greu de imaginat de ce femeile se îngrașă iarna.

Vitamina C previne răceala
Este pe jumătate adevărat. 75 de miligrame de vitamina C pe zi este importantă pentru a întări sistemul imunitar, prevenind răcelile. Mari cantităţi de vitamina C la primele semne de răceală ajută la scurtarea duratei de boală şi reducerea severităţii acesteia.
Frigul duce la căderea părului
Vremea friguroasă mai degrabă ajută părul. Spitalul universitar din Zürich a urmărit 823 de femei timp de şase ani şi a descoperit că au pierdut părul mai degrabă vara decât iarna. 
Alcoolul ne încălzeşte
Alcoolul ne face să ne simţim încălziţi pe interior, deoarece face ca sângele să se îndrepte spre piele şi îl indepărtează de organele interne. Asta înseamnă că de fapt temperatura corpului scade.
Aerul iernii ne poate îmbolnăvi
Se spune că avem răceală, însă numai temperaturile scăzute nu ne îmbolnăvesc. De fapt este invers. “Celulele care luptă cu infecţia în corp se înmulţesc dacă ieşim afară în frig”, spun dr. Rachel C. Vreeman, coauthor al lucrării “Don't Swallow Your Gum! Myths, Half-Truths, and Outright Lies About Your Body and Health”.”Este modul în care corpul combate stresul la frig”, adaugă acesta.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets