Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 9 noiembrie 2017

Vitamina D, esențială pentru viață! Aveți carențe de vitamina D? Fiți atenți la următoarele semnale!

Vitamina D este fundamentală pentru buna funcționare a metabolismului mineral.
O lipsă a acesteia duce la fracturi de oase, dureri musculare și slăbiciune. Astăzi vitamina D e considerată un panaceu împotriva a numeroase rele, infecții, boli cardiovasculare, tumori. Însă cercetătătorii spun că mai sunt necesare studii aprofundate în acest sens. O eventuală carență de vitamina D trebuie să fie evaluată de medicul dumneavoastră prin analize de sânge și tot medicul trebuie să administreze dozele, dacă aveți carențe. Rolul principal al vitaminei D este asigurarea absorbției intestinale a calciului și a fosfatului care au un rol esential în menținerea sănătății articulațiilor, mușchilor, dinților și oaselor, prevenind osteoporoza. Iată semnele care arată carențe de vitamina D.

*Slăbiciune musculară

*Depresii. Vitamina D ajută la menținerea nivelelor normale de serotonină, hormonul fericirii

*Oboseală permanentă. Vitamina D contribuie la transformarea hranei în energie. Dacă suferiți de oboseală cronică, de vină poate fi o proastă asimilare a nutrienților din hrană, cauzată de slabele nivele de vitamine, esențială pentru buna funcționare a mitocondrilor (centrale energetice ale celulelor). Însă mai sunt necesare studii în acest sens.

*Unele boli. Hipovitaminoza D (carența de vitamin D) ar putea să fie asociată cu unele boli, cum ar fi proliferarea tumorilor. De asemenea, s-a observat risc de boli cardiovasculare și de deces la persoanele cu nivele scăzute de vitamina D. Se știe că vitamina D influențează buna funcționare a sistemului imunitar, dar nu se știe ce doze sunt necesare pentru a obține cele mai bune rezultate.

 


 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets