Un produs Blogger.

likeboxpopup

marți, 19 iulie 2016

Rețeta zilei

Ai poftă de ceva super delicios din condimente, legume și verdețuri? Atunci trebuie să vă preparați orez arăbesc cu rodii,coriandru și semințe de pin.
Machboos, pilaf, biryani sau kabsa sunt niște exemple de mâncăruri de orez gătite cu condimente aromatice care pot fi atât vegetariene cât și cu pește sau carne.

Machboos este o versiune arăbească a paellei spaniole sau jambalayei creolă. Principiul este același, și anume se bazează pe orez, legume, condimente. Această mâncare este o mâncare foarte populară gătită într-o tigaie mare. Machboos conține orez basmati, ceapă, carne, o mulțime de condimente, sare și lămâie uscată. Carnea, condimentele și lămâia uscată se fierb până când carnea se înmoaie. Carnea este scoasă și orezul se adaugă după ce se termină de fiert restul ingredientelor. După aceea, carnea se pune pe grătar.
Machboos este o mâncare favorită în întreg Golful Persic care deseori se prepară cu carne de pui sau miel. Lămâia uscată nu se găsește în hipermarket-urile noastre, însă coaja de lămâie dată pe răzătoare poate fi folosită fără probleme.
Cea mai mare diferență dintre Machboos și mult mai cunoscuta mâncare indiană biryani este cantitatea de condimente. În statele din Golf, Machboos este preferată pentru aroma sa mult mai bogată. Cu toate acestea, au un lucru în comun, și anume frumoasa culoare galbenă care provine de la turmeric sau safran. La variantele arăbești se obișnuiește să se servească cu sos de chilli.
În mai multe locuri de pe glob se servește o astfel de mâncare la nuntă sau în cadrul unor sărbători în familie. De regulă, se servește cu pui la grătar. Mâncarea de orez este atât sățioasă, decorativă cât și foarte gustoasă. De asemenea, se prepară destul de greu  pentru foarte multe persoane.
În continuare vă prezentăm o rețetă de Machbooos vegetariană, însă nimeni nu vă împiedică ca să o consumați cu un pui la grătar dacă doriți acest lucru.

Machboos cu rodii și semințe de pin

Ingrediente pentru 4 porții:

2 cepe tăiate mărunt
3 linguri de ulei de măsline
O jumătate de lingură de coriandru
O jumătate de lingură de piper măcinat
2 lingurițe de cardamom măcinat
O linguriță de chimen măcinat
O linguriță de scorțișoară măcinată
O linguriță de semințe măcinate de fenicul
O jumătate de linguriță de cuișoare măcinate
O jumătate de linguriță de turmeric
O coajă de lămâie dată pe răzătoare
400 de grame de orez basmati
4 morcovi tăiați în bucăți mici
0.8 litri de apă
O jumătate de linguriță de sare
2 linguri de unt

Pentru garnitură:

50 de grame de semințe de pin măcinate
50 de grame de boabe proaspete de rosii
Un vârf de lingură de coriandru

Mod de preparare:

Prăjește cepele într-o tigaie cu puțin ulei. Adaugă condimentele și mai apoi usturoiul și coaja de lămâie. După aceea, adăugați orezul, apa și morcovii în tigaie. Lăsați la foc mic până când orezul este gata. Puneți mai apoi untul și amestecați. Presărați semințele de pin într-o tigaie uscată. Adăugați mâncarea de orez împreună cu boabele proaspete de rodii și coriandru.
Poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets