Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 23 iulie 2016

Cele mai importante fructe și legume pentru organismul uman

O veche filosofie spune că forma plantelor dă informații privitoare la scpul lor.
Nucile protejează împotriva demenței
Tulpinele țelinei arată precum oasele și ajută la întărirea oaselor.
Nucile arată precum creierul și luptă împotriva demenței. Iată cele mai importante fructe și legume pentru sănătatea corpului uman.
Morcovi: ochi
Tăiați un morcov
pe din două și veți vedea că, secțiunile rezultate seamănă exact cu ochiul, prezentând inclusiv liniile din iris. Betacarotenul din morcov  foarte important pentru ochi, reducând riscul de cataractă și de degenerescență maculară. În plus, morcovii au importante vitamine și antioxidanți. De asemenea, au proprietatea de a îmbunătăți fluxul de sânge și funcțiile ochilor.
Nuca: creier                      
Nucile conțin în mare cantitate acizi grași omega 3 și produc neurotransmițători care ajută la susținerea funcției creierului. Protejează împotriva demenței și a bolii Alzheimer, distrugând plăcile de proteine care favorizează apariția bolii.
Țelina: oase
Țelina este o bună sursă de siliciu, care e un component al structurii moleculare ce conferă tărie oaselor. În plus, oasele conțin 23% sodiu, la fel ca și țelina. Dacă nu aveți destul sodiu în dietă, oasele devin slabe, așa că țelina e cel mai bun mod de a suplini nevoile scheletului osos.
Portocalele și grepfrutul: sânii
Similaritatea dintre portocale, grepfrut și sâni e uimitoare. Portocalele arată ca sânii și sunt bune pentru ei. Ajută mișcarea limfei, un lichid colorat, în și din sâni. Ca și grepfrutul, portocalele conțin limonoide, ce previn dezvoltarea celulelor periculoase în sâni.
Cartofii dulci: pancreas
Cartofii dulci sunt bogați în antioxidanți și betacaroten care ajută pancreasul să funcționeze bine. Protejează toate țesuturile de deteriorările provocate de cancer sau îmbătrânire. Sunt fantastici pentru cei care au diabet și ajută la reglarea glicemiei.
Roșiile: inima
Roșiile conțin o substanță numită licopen, care reduce riscul de boli de inimă și unele cancere. Dacă le adăugați acizi grași, cum ar fi ulei de măsline, sau avocado, vor crește absorbția de licopen de zece ori. Licopenul ajută împotriva colesterolului rău.
Vin roșu: sânge
Vinul roșu e bogat în antioxidanți și polifenoli, care previne distrugerea celulelor, inclusiv puternicul resveratrol. Are compuși chimici ce protejează împotriva distrugerilor făcute de cholesterol care provoacă boli de inimă. Mai conține compuși care ajută la reducerea cheagurilor de sânge asociate cu atacurile cerebrale și bolile de inimă.
Bananele: zâmbetul
Bananele conțin o proteină numită triptofan, și o dată ingerate este transformat într-un neurotransmițător chimic numit serotonină. Serotonina e cunoscută drept ”hormonul fericirii” și e una din cele mai importante substanțe chimice care reglează starea de bunădispoziție din creier.
Avocado: uter
Avocado are adesea formă de bec – precum uterul. Acest fruct e o sursă fantastică de acid folic, ajutând la reducerea riscului de displazie cervicală-o stare de precancer. Dacă o femeie mănâncă un avocado pe săptămână, își reglează balanța hormonală și previne îmbolnăvirea de cancer. Și chiar există o uimitoare coincidență, exact de nouă luni are nevoie avocado de la floare la fruct copt.
Struguri: plămâni
Ciorchinii de struguri seamănă cu plămânii, cu alveolele lor. O dietă bogată în struguri proaspeți reduce riscul de cancer pulmonar și de emfizem pulmonar. Semințele de struguri conțin de asemenea o substanță chimică numită proantocianidă, care reduce severitatea astmului provocat de alergii.
Ghimbir: stomac
Rădăcina de ghimbir arată adesea ca un stomac, așa că aduc cele mai mari beneficii pentru ajutorarea digestiei. Timp de 2000 de ani, chinezii l-au folosit pentru calmarea stomacului și împotriva grețurilor, a stărilor de vomă, și e un remediu excelent împotriva răului de mișcare.
.
Ciupercile: urechile

Tăiați o ureche în două și vedeți că seamănă exact cu o ureche. Mâncați cât mai multe ciuperci și veți vedea că veți auzi mai bine. Ciupercile sunt unele dintre puținele alimente ce conțin vitamin D, vitală pentru sănătatea oaselor, chiar și a celor minuscule de la nivelul urechilor, care vă duc sunetele către creier.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets