Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 16 iunie 2016

Cum cultivăm roşii pe terasă şi în grădină

Roşiile pot fi şi ele precum florile care împodobesc terasele. Secretul pentru a avea success în cultivarea lor este să achiziţionaţi răsaduri, nu să plecaţi de la seminţe.


Trebuie să fie apoi plantate într-un pământ bun. Cele cherry sunt mai uşor de obţinut, fiindcă plantele
nu cresc mai mult de 60 de centimetri. Cele moţate sunt mai greu de obţinut, dar suinr cele mai bune la salate. Pentru a pbţine cele mai bune reultate, terbuie să respecte sfaturile de pe graficul de mai jos:
 Sfaturi
1.      Terenul în care transplantăm roşiile trebuie să fie îmbogăţit cu gunoi de grajd, ceea ce se face cu săptămâni înainte de a pune plantele
2.      Plantele trebuie introduse adânc în pământ cu partea inferioară care va dezvolta rădăcini. Ca să le ajutăm să se dezvolte e bine să fie înlăturate două-trei ramuri de la bază.
3.      Între plante trebuie să rămână o distanţă de 35-40 cm. Ca să le meargă bine, plantaţi salată şi gălbenele în spaţiile goale.
4.      Plantele au nevoie de araci ca să se dezvolte. Alegeţi araci înalţi, fiindcă vor creşte.
5.      Plantele au nevoe de soare cel puţin 14-18 ore. Udaţi-le, dar nu puneţi prea multă apă la rădăcină şi pe frunze deloc, ca să nu se deterioreze.
6.      Îndepărtaţi mereu frunzele galbene şi uscate. La bază puneţi-le paie ca să păstreze terenul umed şi să ajute ca, dacă ramuri cu roşii cad pe sol să nu putrezească.
7.      Dacă se întâmplă ca roşii verzi să cadă pe jos trebuie lăsate să se coacă într-un loc uscat. După câteva zile vor deveni roşii.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets