Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 22 octombrie 2015

Șapte lucruri pe care să nu le faceți la o răceală

Consum de suc fierbinte de lămâie și un duș fierbinte?

 Complet greșit! Multe mituri legate de ceea ce ar trebui să facem la o răceală sunt în
continuare foarte răspândite. Cei de la publicația online germană STYLEBOOK au întrebat experții care dintre acestea sunt bune de ceva.
Oamenii răcesc, de regulă de 200-300 de ori în cursul vieții. Medicul german Thomas Georgi explică toate miturile legate de răceală și ne învață ce ar trebui mai degrabă să facem atunci când suntem răciți, ne curge nasul, tușim sau ne doare în gât.
1.Greșeală: Consumul de suc fierbinte de lămâie
Mit: Se stoarce o lămâie proaspătă, se toarnă apă fierbinte peste suc și i-am venit de hac răcelii.
Este adevărat că viramina C din lămâi ajută sistemul imunitar. Problema este că lămâile sunt sensibile și fierte nu au niciun efect. Doctorul Gergi spune că cel mai bine este să punem sucul de lămâie în apă doar atunci când apa este la temperatura camerei.
2. Greșeală: Să luăm antibiotice
Mit: Un antibiotic combate eficient răceala.
Este adevărat că antibioticele au efect împotriva infecțiilor bacteriene, însă majoritatea răcelilor și infecțiilor căilor respiratorii nu sunt provocate de bacterii, ci de viruși și astfel nu ajută la nimic, explică medicul german..
3. Greșeală: Să stăm tot timpul în pat
Mit: Bolnavii tebuie să stea acoperiți în pat și să nu se ducă nici măcar până la ușă.
Diferența de temperatură dintre camera încălzită și temperaturile reduse de afară pot afecta organismul slăbit. Organismul încearcă să păstreze o temperatură constantă a corpului.Vasele de sânge se contractă, iar circulația este îngreunată. În cel mai rău caz, starea de sănătate de poate înrăutăți chiar dacă stăm toată ziua în casă. Aerul curat ne face bine, iar atâta timp cât suntem îmbrăcați gros nu trebuie să ne fie teamă de frig.
4. Greșeală: Vaccinul antigripal
Mit: Cel care se vaccinează nu se va mai îmbolnăvi.
O simplă răceală poate fi cauzată de mai mulți factori. Vaccinul nu ne oferă o imunitate la boli în general. Chiar și împotriva gripei ( o boală de luat în serios care în cel mai rău caz poate fi chiar și mortală) nu este eficient vaccinul. Potrivit unui studiu al Centrului american pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), vaccinul este eficient doar împotriva a patru din numeroșii viruși gripali existenți la ora actuală.
5. Greșeală: Un duș fierbinte sau o vizită la o saună
Mit: Te duci de câteva ori la o saună și te însănătoșești imediat, căci unde altundeva poți să scapi de răceală prin transpirație?
Este adevărat că temeperaturile oscilante întăresc sistemul imunitar. Totuși, dacă sunteți deja răciți și vă simțiți slăbiți nu trebuie să vă duceți în niciun caz la saună. Căldura extremă îngreunează enorm sistemul cardiovascular slăbit, explică Thomas Georgi. După aceea vă veți îmbolnăvi serios. Chiar și binecunoscutul duș fierbinte nu este recomandat. Cei care au febră nu trebuie să facă în niciun caz duș fierbinte.
6. Greșeală: Lapte fierbinte cu miere atunci când ne doare în gât.
Mit: Un pahar de lapte fierbinte cu miere ne face bine atunci când ne doare în gât.
Este exact contrar. Prin căldură mare, inflamația gâtului se extinde bine-mersi și ne va trece mai greu cu câteva zile decât normal. Atunci când ne doare în gât este indicat să bem doar ceai la temperatura camerei sau răcit (cum ar fi cel de salvie). Chiar și băuturile cu un conținut ridicat de acid precum sucurile de lămâie și portocale ne irită mucoasa).
7.Greșeală: Să nu mergi la doctor
Mit: O răceală trece de la sine, nu are rost să mergem la doctor.
O răceală obișnuită trece de regulă după nouă zile. Dacă nu ne trece după această perioadă și observați o secreție nazală de culoare galbenă cu puroi trebuie să mergeți la doctor. Mai ales cu febra nu e de joacă. Dacă aveți febră crescută mai mult de două zile trebuie să mergeți neapărat la o consultație medicală.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets