Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 12 martie 2015

Sfaturi pentru a pregăti un mic dejun ideal



Cel mai rău este să nu luăm micul dejun, să sărim peste... La cealaltă extremă, ideal este să consumăm proteine şi zaharuri lente.
De exemplu, ouă + fasole albă (ca irlandezii), peşte + pâine (tipic nordic), jambon + pâine integrală. Tartinele de brânză sunt de asemenea o bună alternativă, ca şi fulgii de ovăz cu lapte. Ca băutură, se recomandă o cană de ceai natural. Nu vă brutalizaţi insulina dimineaţa: evitaţi micul dejun bogat în zahăr, tipic occidental. De exemplu, fulgii de porumb, laptele cu cacao, sucul de portocale, pâinea albă cu dulceaţă sau  gem, cafeaua cu lapte, sucul de grepfrut. Afluxul de zahăr nu face decât să vă facă o mare foame toată dimineaţa şi deranjează pancreasul, ducând la prediabet şi apoi la diabet.
Ouăle sunt bune la micul dejun?
Da, cu condiţia să nu fie prea multă grăsime în tigaie. Ouăle prăjite cu jambon (şuncă), ceapă, ciuperci, sunt delicioase şi nu îngraşă. Un studiu apărut în « Experimental Biology », a ajuns la concluzia că trebuie să ne începem ziua cu ouă care ne ajută la controlarea grăsimii şi slăbire. Jambonul înseamnă un aport de proteine. Colesterolul gălbenuşului nu pune probleme. Nu depăşiţi însă 3-5 ouă pe săptămână. Ouăle ajută la fabricarea muşchilor.
Ciocolata trebuie interzisă?
Nu ! De altfel, eliminaţi cuvântul « interzis » din vocabularul de slăbire. Ciocolata posedă certe virtuţi antistres. Cu condiţia să nu se mănânce decât două sau trei pătrăţele, nu îngraşă. În plus, ciocolata conţine multe fibre, ca şi pâinea integrală, polifenoli antioxidanţi (mai mulţi decât ceaiul) şi indicele său glicemic este redus. Mousse au chocolat (crema de ciocoloată) este un desert recomandat de nutriţionişti. Se recomandă cel mai bine tre pătrăţele de ciocolată neagră.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets