Un produs Blogger.

likeboxpopup

miercuri, 18 martie 2015

O poveste de dragoste cum nu s-a mai văzut, 100% adevărată



De 13 ani, bărzoiul Kleptan pleacă în Africa australă pentru iarnă, dar se întoarce de fiecare dată, zburând 13.000 de kilometri, la partenera lui de viaţă, o barză handicapată, numită Malena, din Croaţia.
Ca în fiecare an,
în martie, este vremea revederii pentru Klepetan şi Malena. Cuplul de berze îi fascinează pe locuitorii satului croat Brodski Varos din estul ţării, care sunt emoţionaţi de această poveste de iubire, ce a sensibilizat şi presa locală. În urmă cu 20 de ani, Malena a fost rănită de vânători.O aripă i-a fost frântă de un glonţ şi nu mai poate zbura, ca să-şi urmeze suratele în marea migraţie anuală. Asta nu îl împiedică pe Kleptan să-i fie în continuare fidel. În fiecare an, el parcurge distanţa de 13.000 de kilometri dintre Africa australă şi Croaţia pentru Malena.
Străbate dus-întors, în mod miraculos, 26.000 de kilometri, deşertul irakian Sinai, Somalia, Cornul Africii pe drumul spre Africa de Sud.
Când soseşte iarna, Klepetan părăseşte satul croat şi se întoarce primăvara la Malena, care a fost adoptată de Stjepan Vokic, un fost paznic de şcoală, după ce a fost rănită. De 20 de ani, omul o hrăneşte şi veghează să beneficieze de tot confortul pe coşul şcolii, unde şi-a instalat cuibul. Anul acesta, Kleptan a sosit cu o săptămână mai devreme de dorul Malenei. Scot puişori de instruirea cărora, pentru zbor, se ocupă numai el.

 Mai multe poze puteţi vede aici:
http://www.index.hr/black/clanak/ljubavna-prica-se-nastavlja-klepetan-se-vratio-malenoj/670081.aspx

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets