Un produs Blogger.

likeboxpopup

luni, 16 februarie 2015

Inventatorul Nutellei a murit la vârsta de 89 de ani

A fost cel mai bogat bărbat din Italia şi a inventat oul cu surprize.
 Michele Ferrero a încetat din viaţă. Potrivit mass-mediei italiene, acesta a murit duminica
trecută la vârsta de 89 de ani.
Patronul de lungă durată al concernului Ferrero, care a fost cunoscută pentru mărcile sale Nutella şi Kinder, era deja bolnav de câteva luni. Potrivit agenţiei de ştiri italiene AG, acesta va fi înmormântat în oraşul său natal Alba din nordul Italiei.
Michele Ferrero a preluat afacerea de familie de la tatăl său, cofetarul Pietro Ferrero, care în anii 40 avusese ideea ca la producerea unei creme dulci să înlocuiască ciocolata scumpă cu alune de pădure mai ieftine. Acesta avea să fie începutul cremei care în aul 1964 a primit numele Nutella.
În anul 1957, compania lui Michel a devenit unul dintre cele mai cunoscute concernuri producătoare de ciocolată, producând mărci importante precum pralinele Ferrero Rocher, Mon chéri, ciocolata Kinder şi oul cu surprize.
Concernul are în prezent 22 000 de angajaţi la nivel mondial, având un profit anual de pste opt miliarde de euro. Cu o avere estimată la mai mult de 20 de miliarde de euro, Michele Ferrero a fost, potrivit Forbes, cel mai bogat bărbat din Italia.

După moartea celui mai în vârstă fiu al său Pietro din anul 2011, acesta a predat conducerea concernului fiului său mai tânăr Giovanni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets