Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 12 februarie 2015

Cum ne dăm seama că suntem alergici sau intoleranţi la un anumit aliment?

    Produsele fără conţinut de gluten, fructoză sau lactoză sunt din ce in ce mai cerute pe piaţă. În anul 2012, vânzările de produse fără lactoză au crescut cu 20 de procente.
Cu toate acestea,
80 la sută dintre cumpărători nu au nicio intoleranţă la lactoză. În Germania, de pildă, un sfert dintre nemţi sunt de părere că suferă de o alergie la un anumit aliment.
Redactorii de la cotidianul german BILD ne explică ce substanţe pot declanşa o alergie, în ce alimente se află alergeni şi cum se poate identifica o intoleranţă.
Simptomele intoleranţei
Problemele digestive precum balonarea, diareea, constipaţia sau durerile de cap pot fi semne de intoleranţă, însă nu este neapărat necesar acest lucru. Simptomele pentru o intoleranţă sunt diverse. Acestea pot fi o stare de oboseala dupa masă si pot duce chiar si la dureri de cap, palpitaţii ale inimii sau depresie.
Pentru a fi sigur că aveţi o alergie la un aliment, încercaţi să evitaţi unele alimente precum produse lactate sau fructe timp de câteva săptămâni. Dacă observaţi o îmbunătăţire a stării de sănătate trebuie să obţineţi confirmarea unui diagnostic din partea medicului de familie.
Nu luaţi hotărâri singuri! E mare risc
Cei care renunţă la anumite alimente fără a fi cu adevărat alergici la ele, nu se hrănesc mai sanatos, ci dimpotrivă ar putea priva organismul de nişte substanţe importante.
O intoleranţă are loc atunci când lipsesc enzimele necesare pentru a digera un anumit aliment sau pentru a-l resorbi. La o alergie, organismul produce anticorpi şi elimină histamină.
Daca ştiţi sigur că sunteti alegic la un aliment, atunci acesta trebuie evitat neapărat, altfel riscaţi să faceţi un şoc alergic. În cazul in care aveţi o intoleranţă, însă, organismul poate suporta o cantitate mică.
Testul sigur de alergie
Un medic poate testa dacă aveţi o alergie sau o intoleranţă prin realizarea unui test.
O intoleranţă poate fi descoperită printr-un aparat H2 care testează respiraţia la fel ca un aparat de etilotest.
Aparatul analizează gazele respiratorii dupa consumul anumitor alimente. Decisive sunt substantele lichide din respiraţie. Atunci când mâncarea nu este preluată în intestinul subţire se formează bacterii. Dacă  este o cantitate de mâncare mai mare în intestinul subtire atunci putem vorbi de o intoleranţă.
    

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets